Ultimele ore! -25% la comandă de +99RON COD: 25FLASH + până la 4 batoane CADOU

> VEZI OFERTA

Flotări

Flotări

Flotările reprezintă baza antrenamentului pentru partea superioară a corpului, lucrându-ți pectoralii, tricepșii, umerii, torsul, spatele și chiar și fesierii toate deodată, prin urmare ar fi bine să înveți să le efectuezi corect. Iată informațiile complete în ceea ce privește efectuarea corectă a unei flotări, precum și o serie de variații unice pentru a-ți duce antrenamentul la următorul nivel.
Îngenunchează pe sol și așează mâinile în exteriorul lățimii umerilor pe jos în fața ta, cu degetele orientate înainte. Întinde picioarele în spate astfel încât să fii în echilibru între vârfurile picioarelor și mâini.
Asigură-te că nu îți atârnă burta și spatele nu îi este arcuit în sus. Gândește-te să îți încordezi mușchii abdominali ca și cum urmează să fii lovită în abdomen pentru a te ajuta să îți ții capul, șoldurile și călcâiele aliniate.
Ține capul în poziție neutră aliniat cu trunchiul și privirea concentrată pe sol cam la 30 cm în fața ta.
Îndoaie coatele și coboară lent spre sol, ținându-ți corpul încordat în timp ce cobori. Coatele ar trebui să îți fie deasupra încheieturilor pentru siguranță și susținere.
Dacă îți atârnă șoldurile continuă să îți ții mușchii abdominali încordați și să strângi fesierii. Aceasta îți va proteja de asemenea zona lombară și îți va oferi o mai mare susținere a torsului.
Când coatele tale ajung la unghiuri de 90 grade fă o pauză și deplasează-le apoi în jos din mâini și întinde brațele pentru a reveni la poziția de start. Imaginează-ți că împingi solul, sau chiar că îți împingi mâinile prin sol pentru a crea o mai mare tensiune la nivelul întregului corp și a genera mai multă forță.
Depărtarea mai mult a mâinilor pune un accent mai mare asupra mușchilor pieptului, în vreme ce poziționarea acestora direct sub umeri pune accentul asupra tricepșilor.
Încearcă să îți pui mâinile pe o bancă astfel încât să fii în plan înclinat pentru a ținti pectoralii inferiori sau ridică picioarele mai sus decât își este poziționat capul astfel încât să fii în plan declinat pentru a lovi pectoralii superiori.

Sfat pentru începători: Dacă nu ești suficient de puternică pentru a face o flotare cu mâinile complet întinse, încearcă să faci una din genunchi. Pentru a ajunge în poziția potrivită așează-te în poziție de plank, apoi pune genunchii pe sol. Încearcă să ajungi în poziția de flotare standard progresiv adăugând una până la trei de fiecare dată când te antrenezi. În câteva luni ar trebui să le dai gata!