Doar 24 ore! până la -50% la o selecție de produse + până la 4 CADOURI

> VEZI OFERTA

Puterea proteinelor din plante

Puterea proteinelor din plante

Pentru sportivii în căutarea uni supliment alternativ în afară de produsele lactate, alegerea produselor pe bază de plante este în continuă creștere. Cererea pentru mai multe produse de origine vegetală izvorăște din mai multe variabile, inclusiv dorința reducerii amprentei de carbon în rândul consumatorilor tot mai dornici să sprijine produsele prietenoase cu mediul, potrivit lui Jason Bell, director de dezvoltare a produselor la NovaForme.
În urmă cu doi ani, compania sa a lansat o linie de produse pe bază de plante, NovaForme's CytoGreens, iar un an mai târziu, PhytoPro-V, o proteină organică pe bază de plante. El spune că unul dintre beneficiile acestei protein este cel al tolerabilității- mulți sportivi cu probleme digestive sau sensibilitate alimentară o vor găsi mai blândă cu stomacul lor. “ Am descoperit că în cazul unui număr semnificativ de sportive care nu tolerează proteinele din lactate foarte bine, sunt mai puține problem cu balonarea și tulburările gastrointestinal”, spune el, adăugând că aceasta aduce și variabilitate în regimul nutrițional al unui sportiv, de asemenea.Unul dintre aspectele ce trebuie luate în considerare în cazul oricărei protein pe bază de plante este profilul aminoacizilor săi.” Vrei să te asiguri că este o proteină completă”, adaugă Bell. – DIANE HART


FĂ-ȚI SINGURĂ BATONUL CU PROTEINE DIN PLANTE
Chef Gina Hudson a creat următoarea rețetă pe care o poți face în doar 15 minute. Instructor șef la Living Light Culinary Institute, Hudson se bucură să creeze batoane gustoase cu proteine din plante ca să alimenteze stilurile de viață active. GinaHudson.com

Batoane proteice cu banane și afine
Satisfă-ți foamea, energia și nevoile nutriționale cu aceste batoane delicioase, umede și sănătoase ce conțin proteine, carbohidrați și grăsimi de calitate, precum și ingrediente ce reglează zahărul din sânge.Sunt, de asemenea, un desert fantastic!

Ingrediente umede
2 banane zdrobite
½ cană unt de nuci( sau de alune, la alegere)
½ cană nectar nucă de cocos crudă ( sau îndulcitor lichid, la alegere)
2 lingurițe extract de vanilie

Ingrediente uscate
½ cană făină de ovăz
1 cană ovăz integral
1 cană făină de hrișcă
½ cană șprot de hrișcă înmuiat și dezhidratat sau kasha( kasha este hrișcă prăjită)
¾ cană afine uscate
½ cană fulgi de cocos
1/3 cană semințe de cânepă
2 lingurițe scorțișoară măcinată
¼ linguriță sare

1. Pune ingredientele umede într-un blender și mixează până se combină bine și devin cremoase.Alternativ, pune ingredientele umede într-un bol și bate-le cu telul până devin cremoase.


2. Într-un bol de mărime medie spre mare, pune ingredientele uscate și amestecă-le bine cu o lingură.


3. Toarnă ingredientele umede în bolul cu cele uscate și amestecă-le cu o spatulă sau cu mâinile ca să le omogenizezi temeinic.Folosirea mănușilor poate ajuta la amestecatul cu mâinile.


4. Tapetează un vas termorezistent sau o folie pentru prăjituri( de 9/9,7/ 11 inch, etc.oricare merge perfect) cu hârtie de copt, lasând hârtia să iasă din tavă la două capete, astfel încât să poți ridica batoanele din tavă. Cu ajutorul mâinilor, apasă amestecul la locul său. Folosește o spatulă de silicon pentru a netezi.


5. Pune tava în frigider pentru cel puțin o oră. Astfel, batoanele se vor întări și își vor păstra forma la tăiere.Formele recomandate pentru tăiere sunt dreptunghiuri, pătrate sau nuggets de energie.


Sugestie de depozitare: Păstrează-le într-un vas cu închidere ermetică. Batoanele se vor păstra o lună în frigider și trei luni la congelator.
Informații nutriționale(per porție): calorii 261, grăsimi 8g, carbohidrați 43g, fibre 6g, proteine 7g