Flash Deals - 24 ore! până la -50% la BESTSELLERE și LIVRARE 0 la +75 RON

> VEZI OFERTA

Genuflexiune bulgară vs. Fandare cu gantere

Genuflexiune  bulgară vs. Fandare cu  gantere

Ambele mișcări lucrează picioarele, însă care este mai bună pentru construirea masei generale la nivelul cvadricepșilor?

Genuflexiune bulgară

Adesea denumită genuflexiune cu un singur picior, genuflexiunea bulgară este o distrugătoare. Acest exercițiu presupune foarte multe încă înainte de a începe. Trebuie să fii capabil să îți ții piciorul suspendat la spate, pe o suprafață stabilă și în același timp să ții greutatea (gantere sau bară). Cu o bară, una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este în interiorul unui suport cu greutăți, cu barele de siguranță setate și o bancă imediat în exterior, sau folosind un aparat Smith care va minimiza parțial nevoia de a menține echilibrul greutății. Exersează oricare dintre aceste versiuni fără a folosi vreo greutate pentru a te asigura că piciorul care lucrează este îndoit la 90 grade, genunchiul nu trece de vârful picioarelor, iar banca din spatele tău se află la o distanță perfectă pentru a-ți susține piciorul care nu lucrează.

Fandare cu gantere

Pentru această mișcare clasică poate nu este nevoie de multe explicații, însă o poți duce pe noi culmi – și profunzimi. De la parcări, la terenuri de fotbal și, bineînțeles, săli de forță pline cu fier, fandarea este un exercițiu multi-articular care îți vizează întreaga parte inferioară a corpului, inclusiv cvadricepșii, femuralii și fesierii. Culturiștii cu experiență folosesc această mișcare nu doar pentru a adăuga varietate la antrenamentul picioarelor, ci și pentru a repera dezechilibrele musculare și punctele slabe care ar putea trece neidentificate atunci când antrenezi ambele picioare simultan. Atunci când adaugi fandarea la repertoriul tău, asigură-te că incluzi genuflexiuni, prese pentru picioare și hack squats pentru o dezvoltare cât mai completă.

AVANTAJ

Genuflexiunea bulgară. Această alegere este la mustață și ar putea genera o dezbatere bună, însă după toate cele spuse, mișcarea care vizează cel mai bine fiecare picior pentru a produce o masă mai mare este genuflexiunea bulgară. Da, poți folosi o greutate mai mare cu fandarea, însă tensiunea constantă exercitată cu genuflexiunea bulgară asupra piciorului îi oferă avantajul. Volumul de muncă pe care îl suportă piciorul aflat în față este mult mai mult decât ceea ce presupune fandarea. În timp ce împingi de la sol pentru a-ți întinde piciorul, nu ai luxul de a-l îndrepta complet sau de a permite întregului corp să absoarbă încărcătura. Cvadricepsul este mai degrabă în alertă totală de la începutul până la finalul fiecărei repetări și nu are niciodată ocazia de a se relaxa. Chiar și când împingi spre vârf, cvadricepsul tău lucrează la fel de intens precum o face și în partea de jos a repetării.