De Admin in 10 decembrie, 2015

5

Această gustare de năut ce te face să te simţi bine îţi poate ţine sub control apetitul  ‒ şi starea de spirit ‒ şi îţi poate satisface poftele.

 

Cine spune că ai nevoie de Pringles pentru a-ţi satisface o poftă de ceva gustos? Încearcă în schimb aceste gustări distractive. Pe lângă faptul că este gustoasă, această gustare te poate salva de nişte alegeri nesănătoase mai târziu: Cercetătorii de la Purdue University din Indiana au descoperit că subiecţii participanţi la studiu care şi-au făcut plinul de fibre consumând năut în detrimentul altor surse, au consumat mai puţine gustări procesate şi în general au mâncat mai puţin.

 

NĂUT PRĂJIT CU PAPRIKA, LĂMÂIE ŞI FISTIC

 
Timp de pregătire 45 minute
Pentru 3 porţii

 

 
1 conservă de 420 grame de năut,
scurs,
spălat şi uscat prin tamponare
¼ cană bucăţi de fistic prăjit fără coajă
(fără sare)
2 linguriţe ulei de măsline extra virgin
1 lingură suc proaspăt de lămâie
1 linguriţă boia de ardei măcinată
Un vârf de sare

 
1. Încălzeşte în prealabil cuptorul la 200 grade Celsius. Pune năutul uscat bine pe o foaie de copt bordată pe un singur strat. Lasă la cuptor timp de 20 minute, scuturând tigaia din când în când. Adaugă bucăţile de fistic şi pune înapoi în cuptor până ce năutul capătă o culoare aurie şi este crocant, între 10 şi 15 minute.
2. Amestecă uleiul de măsline, zeama de lămâie, boiaua de ardei şi sarea într-un bol mare. În momentul în care s-a prăjit, pune amestecul de năut cu fistic în bol şi pune-le cu grijă în amestecul cu uleiul de măsline până ce se combină cum trebuie. Serveşte cald sau lasă să se răcească şi depozitează-l într-un recipient etanş timp de până la două săptămâni.

Informaţii nutriţionale (per porţie): 205 calorii, 9 g total grăsimi, 0.5 g grăsimi saturate, 0 g grăsimi trans, 232 mg sodiu, 23 g total carbohidraţi, 6.5 g fibre, 4 g zahăr, 8 g proteine

 

   Poate ajuta: Caută conservele care nu conţin BPA (cum sunt Eden Organics) pentru a evita bisfenol-A, o substanţă toxică ce perturbă hormonii şi care se găseşte adesea în alimentele la conservă.
   Mai crocant: Înlăturând coaja năutului obţii un humus făcut acasă mai fin, însă când prăjeşti năutul şi lasi coaja obţii un plus de fibră şi este mai crocant.
   Dublu rol: Pune în salate şi supe pentru un plus de ronţăială şi savoare, precum şi pentru o doză sănătoasă de proteine (inclusiv triptofan, un aminoacid care ar putea îmbunătăţi starea de spirit).
   Picant şi dulce: Fă ca aceste gustări să fie dulci schimbând condimentarea cu miere, vanilie şi scorţişoară, şi fisticul cu alune sau nuci pecan.

Pinterest

Ar putea sa iti placa si

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.