286 0

In aceasta saptamana, antrenorii Pro Nutrition Fit Challenge ne-au povestit despre sporturile lor preferate.

Citeste articolul si descopera care este sportul preferat al lui Ulici Radu, de ce a ales acel sport, ce trebuie sa iei in considerare atunci cand alegi un sport, recomandari de practicare, dar si care sunt cele mai mari dificultati pe care le poti intampina cand practici acel sport!

Am ales handbalul pentru ca a fost primul sport practicat la nivel de performanta

Am facut 7 ani de handbal fiind si la liceu cu program sportiv, in  Arad, tot la aceasta disciplina careia i-am alocat o bucata mare din viata mea cu drag.

Atunci cand vrei sa alegi un sport pe care sa il practici regulat, trebuie sa ti cont de cateva lucruri si anume:

  • sa iti placa in primul rand; orice sport e greu iar daca nu il faci cu drag sau din placere tot ce faci o sa ti se para greu
  • in al doilea rand trebuie sa ai si ceva aptitudini sau inclinatie spre acel sport deoarece daca nu esti facut pentru un sport degeaba incerci, te vei simti ca si cum tot universul comploteaza impotriva ta, iar in acest fel nu vei ajunge la performante
  • nu in ultimul rand sportul il alegi si in functie de situatia financiara, dupa cum stim sunt multe sporturi care nu costa nimic sa le practici, dar sunt si sporturi foarte costisitoare si poate nu oricine isi permite sa le practice

Handbalul este un sport pe care il recomand tuturor tinerilor, baieti sau fete. Poate fi un mod placut de petrecere a timpului, totodata handbalul nu este recomandat persoanelor care au probleme in a juca in echipa sau persoanelor care sufera de anumite afectiuni de orice fel, care i-ar impedica la executarea miscarilor necesare.

Dificultatile pe care le poti intampina practicand handbalul apar atunci cand nu ai un teren unde sa joci si in special o sala de sport inchisa si inca o dificultate ar fi ca este un sport de echipa si nu poti sa-l practici singur, deci trebuie sa ai si cu cine, iar daca se executa incalzirea corespunzatoare poti evita  accidentarile.

Pentru a incepe acest sport ai nevoie de o gasca dornica de miscare, o minge si o sala, de preferat adidasi de sala speciali care iti ofera aderenta mai buna.

Acest sport dezvolta spiritual de echipa, dezvolta reflexele si puterea de concentrare, plus ca elimina stresul, iar copiii care practica acest sport au avantajul cresterii in inaltime.

Lasa un comentariu