Interviu Turcanu Dumitra, finalist Pro Nutrition Fit Challenge V

615 0
615 0

1. Cum te-ai descrie în câteva cuvinte?

Aș spune că sunt… un om vesel, plin de viață, o persoană orientată spre rezultat, ambițioasă și extrem de competitivă. Am practicat canotaj de performanță până la vârsta de 19 ani, când am ales uniforma de poliție în schimbul echipamentului sportiv. Viața m-a învățat că expresia ,,Doar ploaia cade din cer” este adevărată și pentru a reuși în viață e nevoie de atitudine, curaj și multă multă muncă.

2. Care este obiectivul tău în această competiție și de ce l-ai ales?

Pe parcursul acestei competiții îmi doresc să acumulez foarte multe informații pentru ca la finalul competiției să pot trece la nivelul următor în ceea ce privește această disciplină sportivă. Să pot împărtăși din experiența mea și altor persoane ce doresc să facă o schimbare în viața lor. Totodată, obiectivul principal este acela de a scădea procentul de grăsime corporală, pentru a putea pune în evidență musculatura corpului.

3. Ce te motivează cel mai mult să îți atingi obiectivul?

Rezultatul este cel care mă motivează întotdeauna în atingerea obiectivelor. Fiecare obiectiv dus la îndeplinire îmi dă încredere și putere pentru a tinde spre un altul.

4. Care este sportul tău preferat?

Aici ați atins un subiect sensibil. 🙂
Canotajul este și va fi mereu sportul meu de suflet. Este cel care m-a ajutat să mă dezvolt ca și om, ca și sportiv, care m-a maturizat și a pus bazele carierei pe care o am astăzi. Cu trecerea timpului am ajuns să îndrăgesc și alte sporturi, respectiv judo, kempo și fitness.

5. De cât timp îl practici?

Am practicat canotajul timp de 8 ani, la nivel de performanță, până la 19 ani, când am decis că e momentul să o iau pe un cu totul alt drum.

6. De ce ai ales acest sport?

De fapt, el m-a ales pe mine, într-o zi normală, în școala generală, aflându-mă la tablă, la ora de matematică, când persoana ce urma să-mi devina antrenoare și model, m-a ales pentru a face parte din lotul de juniori al clubului de canotaj din Orșova.

7. Care este cea mai mare satisfacție pe care ți-a oferit-o sportul?

Toate sporturile practicate mi-au oferit de-a lungul timpului satisfacții, însă cea mai mare bucurie era de fiecare dată, momentul când puteam ține steagul României în mână, pe podium, ascultând imnul tării noastre și aplauzele susținătorilor.

8. Care a fost cea mai mare provocare sportivă pe care ai avut-o până acum?

Cea mai mare provocare sportivă a avut loc în anul 2010 și a fost reprezentată de participarea la două competiții sportive internaționale, respectiv Campionatul Mondial de canotaj, în Cehia, competiție unde am obținut locul V și, în același an, la doar o lună distanță, Campionatul Balcanic de canotaj, în Grecia, unde am obținut două medalii de aur.

9. Care sunt așteptările tale de la Pro Nutrition Fit Challenge?

Îmi doresc să cunosc oameni cu o vastă experiență în acest domeniu, al fitness-ului, îmi doresc ca aceștia să fie deschiși și cu o disponibilitate crescută în a împărtăși din cunoștințele lor.

10. Care sunt așteptările tale de la antrenorul tău?

Indiferent de cine va fi acesta, respectiv aceasta, sunt convinsă că vom face o echipă puternică și greu de învins. Voi face tot ce-mi stă în putință pentru a construi împreună o evoluție spectaculoasă și demnă de urmărit pe parcursul celor 3 (trei) luni.

11. Care consideri că este provocarea cea mai mare pentru persoanele care doresc să fie fit?

Conștientizarea!
Capacitatea de a conștientiza importanța sportului și beneficiile acestuia în viața fiecăruia dintre noi. Odată depășită această etapă, orice obstacol poate fi ușor depășit.

12. Care este mesajul tău pentru cei care te vor urmări pe parcursul competiției?

Dacă ești pasionat de fitness ori de sport în general, sub toate formele lui, vino alături de mine în această competiție, urmărește-ne zilnic pentru a învăța lucruri noi despre sport, alimentație și antrenamente și pentru a vedea o evoluție spectaculoasă.
,,Vrei să pariem că la finalul celor 3 (trei) luni vei aștepta cu nerăbdare următoarea etapă de înscrieri?”

Urmareste-ne pe facebook pentru a descoperi progresul facut de Dumitra in noua editie a Pro Nutrition Fit Challenge.

Lasa un comentariu