Frumusetea echitatiei, un sport pentru iubitorii de animale

1207 0
1207 0

Al doilea sport favorit al Alexandrei, dupa fitness, este echitatia. Ea a ales azi sa ne povesteasca despre frumusetea acestui sport nobil.

1. De ce ai ales acest sport?

Echitatia este unul dintre cele mai frumoase sporturi care implica animale. Desi se spune ca echitatia si fitness-ul sunt doua sporturi care nu se impaca, eu am practicat ambele la nivel de perfomanta (competitional).
Imi plac foarte mult animalele – in mod special caii, dar mai ales legatura puternica care se formeaza intre om si cal.

2. Ce trebuie sa iei in considerare atunci cand alegi un sport pe care sa-l practici cu regularitate?

Oricarui sport practicat cu regularitate trebuie sa ii acorzi atentie maxima, devotament, perserverenta, asta in cazul in care doresti sa progresezi continuu, indiferent de sportul practicat.

3. Cui ii este recomandat acest sport? Cand nu este recomandat sa practici acest sport?

Sportul ecvestru este recomandat pentru toate tipurile de persoane, iar copiii pot incepe sa practice acest sport de regula dupa varsta de 6 ani.

Acest sport poate fi practicat si ca un “instrument” terapeutic, purtand denumirea de Hipoterapie. Printre afectiunile care pot fi tratate prin hipoterapie se numara: dizabilitati motorii, infirmitati congenitale, paralizie, probleme de pozitie ale coloanei vertebrale, distrofie musculara, accidente cardiovasculare, autism, tulburari de comportament, nevroze, depresii, psihoze, etc.

4. Care sunt cele mai mari dificultati pe care le poti intampina cand practici echitatia?

Asa cum se stie, echitatia este un sport nobil, iar cand mentionam “nobil” ne ducem cu gandul la distinctie. Sportul ecvestru este un sport costisitor, pe care din pacate, nu oricine isi permite sa il practice tocmai din acest motiv.

5. De ce echipament ai nevoie pentru a incepe?

Echipamentul obligatoriu pentru a practica echitatia consta in: manusi, toca (pentru protectia capului) , cizme de echitatie sau ghete cu jambieri, pantaloni de echitatie, vesta de protectie pentru echitatie.

6. Cum te dezvolta echitatia?

Echitatia este cel mai nobil sport, care iti dezvolta in primul rand increderea in tine, un sport care implica atentia distributiva si coordonarea corporala!

Echitatia nu inseamna numai un exercitiu fizic, ci este o scoala a spiritului, unde mintea are multe de invatat. Te invata sa fii mai responsabil si chiar sa relationezi mai mult cu persoanele din jurul tau. Pe scurt, echitatia dezvolta auto-disciplina!

Urmareste in continuare echipa formata din Catalin si Alexandra pentru a vedea progresul lor in competitie!

Lasa un comentariu