Burta Antonia: Suplimentele si rolul lor

263 0
263 0

Mai avem cateva zile pana la finalul editiei a 5-a Pro Nutrition Fit Challenge, dar pana atunci mai avem sa va impartasim cateva secrete din evolutia echipelor înscrise.

In aceasta saptamana, antrenorii v-au pregatit cateva sfaturi referitoare la rolul suplimentelor in dieta.

Citeste articolul si descopera care sunt suplimentele care au contribuit la evolutia echipei Datcu Andrei Marian si Rusu Alexandra, ce efecte benefice are consumul de suplimente nutritive, de ce este important sa le incluzi in dieta ta!

Exact dupa cum ne sugereaza si cuvantul, rolul suplimentelor este de a suplimenta resursele care ne “hranesc” corpul. Este destul de greu pentru oricare dintre noi sa ne alimentam in asa fel,incat sa nu avem nevoie de ajutorul suplimentelor.  Pe langa modul in care ti-ai gandit planul de nutritie (echilibru macronutrienti, cat de bogat e in micronutrienti ; vegan,vegetarian etc), conteaza in ce anotimp te afli, cat de activ esti, cat de intens te antrenezi,care e obiectivul tau, care sunt problemele tale de sanatate etc.

Dupa cum va puteti da seama, consumul suplimentelor este important,necesar, insa nu indispensabil. Ele pot fi traduse ca niste instrumente benefice si utile pentru sanatate, pentru indeplinirea obiectivului propus.

Asa cum am mentionat mai devreme, antrenamentul este un context in care se recomanda consumul suplimentelor cu scopul de a sprijini efortul in toate etapele lui (pregatirea organismului pentru efort, sustinerea efortului , refacerea organismului dupa efort).

In lista concurentilor am inclus complex de minerale Calcium Plus, complex de vitamine Vit-x4, omega 3, aminoacizi cu rol de preworkout Aakg si cu rol de refacere Glutamine; arzatoare L-carnitine si Lipox, pudra proteica Iso Whey Gold si suplimente pentru sanatatea articulatiilor, a oaselor Go-4-Flex si Body  Flex. In acest mod, lui Andrei i se poate permite o mai mare probabilitate de a-si dezvolta masa musculara si Alexandrei, o sansa mai mare de a-si scadea procentul de grasime corporala. Cu exceptia pudrei proteice folosesc aceleasi suplimente.

Lasa un comentariu