Top 6 surse de proteine fără carne

Top 6 surse de proteine fără carne

Produsele bogate în proteine cum este peştele, carnea de vită şi carnea de pui sunt alimente bune  cu un motiv, însă puteţi în acelaşi timp construi musculatura şi cu aceste surse bazate pe plante.

1. SEMINŢE DE CÂNEPĂ

Iată câteva veşti nemaipomenite: seminţele de cânepă conţin mai multe proteine decât majoritatea altor seminţe, aproximativ 11 grame la 28 grame. Un studiu realizat de către oameni de ştiinţă canadieni a raportat faptul că scorul aminoacizilor corectat în funcţie de digerabilitatea proteinelor cânepei (conform cercetărilor pentru valoarea proteică a unui aliment) este mai mare decât cea a multor alte alimente bazate pe plante.
MÂNCAŢI MAI MULT: Puneţi-le în ovăz, iaurt, salate şi smoothies.

2. MIGDALE

Ar trebui să fiţi înnebuniţi după migdale. Gram cu gram, acestea conduc majoritatea nucilor în departamentul proteinelor cu 6 grame într-o porţie de 28 grame (aproximativ 22 nuci). Sunt de asemenea pline cu grăsimi mononesaturate, sănătoase pentru inimă şi vitamina E. În calitate de antioxidant puternic, vitamina E ar putea ajuta la vindecarea muşchilor obosiţi.
MÂNCAŢI MAI MULT: Ronţăiţi din ele pe parcursul zilei sau tăiaţi-le şi adăugaţi-le lângă ovăz sau legume fierte.

3. LINTE USCATĂ

Cu 18 grame de proteină într-o porţie de o cană precum şi cu cantităţi impresionante de fibre, vitamine şi minerale, această legumă mică oferă rezultate nutriţionale serioase ce merită investiţia. În plus, acestea nu necesită acea enervantă îmbibare în prealabil în apă, cum este cazul fasolei uscate.
MÂNCAŢI MAI MULT: Gătiţi o oală mare şi adăugaţi la chili, sosuri pentru paste, supe şi salate. Lintea gătită rezistă la frigider timp de aproximativ cinci zile.

4. EDAMAME

Leguma preferată a Japoniei se mândreşte cu o listă bogată de vitamine şi minerale, însă încărcătura sa proteică – aproximativ 16 grame într-o cană de boabe curăţate – iese în evidenţă. Cercetătorii de la University of Arkansas (Little Rock) au descoperit că proteinele din soia sunt la fel de eficiente precum proteina din cazeină  pentru prevenirea epuizării musculare şi stimularea sintezei proteice.
MÂNCAŢI MAI MULT: Pentru o gustare bogată în proteine, asezonaţi edamame fiert decojit cu sare de mare, cayenne şi suc de lămâie.

5. TĂIŢEI SOBA

Făcuţi cu hrişcă fără gluten, tăiţeii soba oferă 8 grame de proteine într-o porţie de 57 grame (cu câteva grame suplimentare mai mult decât majoritatea tăiţeilor integrali). Reprezintă un adaos excelent la o masă după antrenament pentru a ajuta la repararea muşchilor obosiţi. Un beneficiu suplimentar pentru bucăta? Acestea se gătesc mai rapid decât pastele normale.
MÂNCAŢI MAI MULT: Pregătiţi în funcţie de indicaţiile de pe ambalaj şi amestecaţi cu sosul vostru preferat.

6. NĂUT LA CONSERVĂ

Cei care vânează masa musculară ar trebui să apeleze la raionul de alimente la conservă şi să îşi facă provizii serioase de năut. Doar o jumătate de cană din această legumă oferă 11 grame de proteine şi cantităţi excelente de fibre ce ard grăsimea. Căutaţi mărci precum Eden, care oferă năut la conservă ce nu conţione sare adăugată.
MÂNCAŢI MAI MULT: Adăugaţi la salate, paste, supe, chili, orez gătit şi quinoa.