TOFU & CIUPERCI LA TIGAIE (vegetarian)

TOFU & CIUPERCI LA TIGAIE (vegetarian)

Timp de pregătire 25 minute
Pentru 4 porții

2 linguri sos de soia cu conținut redus de sodiu
2 linguri sos hoisin
1 lingură oțet din orez
1 lingură sos asiatic de ardei iute, cum este Sriracha
2 lingurițe pudră chinezească cu cinci condimente
1 lingură ulei de arahide sau de struguri
1 bucată tofu ferm, tăiat în cubulețe de 1 cm
2 ciuperci portobello mari, fără tulpină și urechile închise la culoare, tăiate felii
1 căpățână broccoli, tăiată în buchețele mici
1/3 cană (80 mililitri) caju nesărat prăjit
2 cepe verzi, feliate subțire

Amestecă sosul de soia, sosul hoisin, oțetul din orez, sosul de ardei iute și pudra cu cinci condimente.
Încălzește un wok sau o tigaie mare la foc mediu-spre-mare. Adaugă uleiul, rotește pentru a-l întinde pe întreaga suprafață. și pune tofu în tigaie. Prăjește până ce acesta capătă o culoare arămie, timp de aproximativ cinci minute. Ia tofu din wok și adaugă ciupercile și broccoli. Prăjește până ce se frăgezesc legumele, timp de aproximativ cinci minute. Adaugă amestecul cu sos de soia și caju; încălzește timp de un minut. Adaugă ceapa verde.

Informații nutriționale (per porție): calorii 291, total grăsimi 17 g, grăsimi saturate 3 g, grăsimi trans 0 g, sodiu 490 mg, carbohidrați 22 g, fibre 7 g, zahăr 5 g, proteine 21 g

Dacă nu ești sigură în legătură cu tofu, care întâmplarea face a fi o sursă excelentă cu puține grăsimi de proteină din plante, atunci trebuie să îl încerci în acest fel de mâncare prăjit aromat care va diminua tentația de a suna pentru mâncare chinezească în momentele în care ești în criză de timp. Servește peste orez sau tăiței soba.