Teriyaki somon file

Teriyaki somon file

INGREDIENTE

250 grame filé de somon sălbatic din Atlantic

1 lingură ulei de măsline

1 lingură zeamă proaspătă de lămâie

¼ linguriță muștar uscat

¼ linguriță ghimbir măcinat


MOD DE PREPARARE
Pune filé-ul de somon într-un vas nu foarte adânc. Amestecă toate ingredientele care rămân într-un bol mic și toarnă ¾ din amestec peste somon. Acoperă și pune în frigider timp de aproximativ 1-2 ore. Pune somonul într-o tigaie și întinde cu o pensulă restul marinatei. Pune în tigaie și lasă la foc timp de aproximativ 5 minute; întoarce apoi somonul și mai dă o dată cu pensula pentru a întinde marinată pe el. Prăjește timp de încă aproximativ 5 minute. Servește.
Merge bine cu orice fel de cartofi, orez brun, sau servește cu salata ta preferată.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE
Pentru o porție, per porție
Calorii: 441
Proteine: 48 g
Carbohidrați: 0 g
Grăsimi: 29 g