SUPĂ DE PUI CU LEGUME

SUPĂ DE PUI CU LEGUME

TRIPLĂ AMENINŢARE: CEAPĂ, USTUROI, IERBURI
Timp de preparare: 3 ore
Patru porţii

1 lingură ulei din seminţe de struguri
2 piepţi de pui cu os, fără piele
2 morcovi, tăiaţi cubuleţe
1 tulpină ţelină, tăiată cubuleţe
1/2 ceapă, tăiată mărunt
3 căţei usturoi, mărunţiţi
1 litru supă de legume săracă în sare
Câte 2 crenguţe de cimbru, rozmarin şi oregano proaspăt
¼ cană pătrunjel italian proaspăt, tăiat mărunt
Puţină sare şi piper

Încălzeşte o oală mare pentru supă la foc mediu. Adaugă uleiul de struguri, apoi puiul şi fierbe până devine maroniu, circa două minute. Adaugă legumele, ceapa, usturoiul, supa de legume şi ierburile. Adu la punctul de fierbere apoi redu la foc mic. Acoperă oala şi lasă să fiarbă 2 ore.
Ia capacul şi îndepărtează crenguţele de ierburi. Scoate carnea de pui şi tai-o fâşii; îndepărtează oasele. Pune carnea înapoi în oală. Gustă şi condimentează cu sare şi piper. Adaugă pătrunjelul şi serveşte.

Informaţii nutriţionale (per porţie): calorii 122, total grăsimi 5 g, grăsimi saturate 0 g, grăsimi trans 0 g, sare 290 mg, carbohidraţi 9 g, fibre 2 g, zahăr 5 g, proteine 12 g

SFAT PENTRU GĂTIRE
Ia restul ierburilor proaspete şi uscă-le pentru câteva zile. Apoi îndepărtează-le de pe tulpină şi păstrează-le într-un recipient cu închidere etanşă pentru a le folosi la alte reţete. O lingură de ierburi uscate e echivalentul a 3 linguri de ierburi proaspete.