Supă cremă de peşte cu puţine grăsimi

Supă cremă de peşte cu puţine grăsimi

Pentru 2 porţii
Mărimea porţiei: 1 ½ căni
Timp total: 30 minute
Timp de pregătire activă: 20 minute

● Spray pentru tigaie antiaderentă
● ½ ceapă mare, tăiată cubuleţe
● ¼ linguriţă cimbru uscat
● 250 grame filé de cod dezosat şi fără piele (proaspăt sau congelat şi scurs)
● 1 cartof mare, curăţat şi tăiat cubuleţe
● 1 cană lapte degresat


Pulverizează spray antiaderent pe o tigaie de mărime medie şi pune pe foc mediu.
Adaugă cepele şi cimbrul şi prăjeşte, amestecând des, până ce cepele se înmoaie, aproximativ trei minute.
Adaugă 1 cană cu apă şi adu la punctul de fierbere; redu la foc mic, adaugă filé-ul de cod (tăiat în jumătate dacă este mare) şi fierbe la foc scăzut până ce peştele devine opac şi este pătruns, aproximativ cinci minute. Transferă codul într-un bol.
Creşte din nou focul la mediu, adaugă cartofii şi fierbe până ce cartofii sunt moi, aproximativ 10 minute.
Toarnă lapte în oală şi fierbe din nou la foc scăzut. Pune peştele în oală şi încălzeşte-l, aproximativ două minute, sfărâmându-l în bucăţi mai mari. Aşezonează după gust cu sare şi piper, şi serveşte.

Informaţii Nutriţionale (per porţie): calorii 292, total grăsimi 1 g, grăsimi saturate 0 g, grăsimi trans 0 g, sodiu 137 mg, carbohidraţi 43 g, fibre 5 g, zaharuri 9 g, proteine 28 g.