Actualizăm sistemele noastre informatice. Comenzile pot suferi întârzieri de câteva zile în procesare și livrare.

Ne cerem scuze pentru orice neplăceri și vă mulțumim pentru înțelegere!

Spirulina, superalimentul care energizează organismul. 4 rețete delicioase de smoothie

Spirulina, superalimentul care energizează organismul. 4 rețete delicioase de smoothie

Spirulina este o microalgă bogată în vitamine, proteine și substanțe nutritive, cu numeroase proprietăți antioxidante și energizante. Beneficiile spirulinei includ efectul energizant și tonifiant, dar nu se limitează la acestea. Spirulina pudră este cel mai simplu de consumat în smoothie-uri cu diferite fructe, verdețuri și lactate - sau versiunea vegană a acestora.

 

Spirulina: beneficii pentru sănătate

Spirulina are numeroase avantaje pentru organismul tău. Aceasta este bogată în vitaminele B1, B2 și B3, fier și cupru, conținând și magneziu, potasiu și mangan în cantități moderate.  Mulți dintre cei convinși de avantajele sale iau spirulină pentru slăbit - aceasta promovează un indice de masă corporală sănătos și scade poftele. Microalga este ideală pentru persoanele cu un stil de viață activ, deoarece contribuie la un nivel optim de energie, la creșterea capacității de concentrare și la buna funcționare a sistemului nervos.

De asemenea, conținutul său proteic este foarte ridicat: o singură linguriță de spirulină pudră (7 grame) conține aproximativ 4 grame de proteine, conform Health Line. Prin urmare, consumul de spirulină este deosebit de compatibil cu un program fizic intens și obiective de creștere a masei musculare.

 

Cum se consumă spirulina

Spirulina poate fi consumată în mai multe forme: poți opta pentru spirulină capsule, spirulină pudră sau spirulină în suplimente alimentare mai complexe, care îi completează beneficiile. Fiind o microalgă, spirulina sub formă de pudră poate fi destul de neobișnuită la gust prima dată când o încerci, dacă o amesteci doar cu apă. De aceea, e o idee mult mai bună să o introduci într-un smoothie. Atunci când o pui alături de ingredientele potrivite, în cantitățile potrivit, rezultatul este însă unul foarte gustos.

Toate smoothie-urile pe care ți le propunem conțin 1 linguriță de spirulină, iar cantitatea redusă nu îi face aroma prea sesizabilă. Dacă te-ai obișnuit deja cu gustul său, poți crește cantitatea de spirulină pudră din smoothie până la 2 lingurițe.

 

Smoothie cu spirulină și aromă de lămâie 

Ingrediente

  • 1 linguriță de spirulină
  • zeama de la o lămâie proaspătă
  • 1 banană
  • 1 cană de lapte vegetal din nucă (200-250 ml)
  • ½ avocado
  • un praf de scorțișoară

Această rețetă este cremoasă, fresh, vegană și simplu de realizat. Tot ce trebuie să faci este să pregătești ingredientele și să le amesteci bine la blender.

 

Smoothie cu spirulină, spanac și ananas

Ingrediente

  • 1 linguriță de spirulină
  • 110g ananas
  • 40g spanac
  • 1 banană
  • 1 linguriță semințe de cânepă
  • 1 cană de apă
  • câteva cuburi de gheață

Cu ingredientele de mai sus, vei obține 2 porții de smoothie. O porție are 120 de calorii, 3 grame de grăsimi, 2 grame de fibre, 4 grame de proteine și 23 de carbohidrați.

 

Smoothie cu măr și castravete

Ingrediente

  • 1 linguriță de spirulină
  • 1 măr tăiat cubulețe
  • 1 castravete tăiat cubulețe
  • 1 cm de rădăcină proaspătă de ghimbir
  • ½ de cană de apă
  • 1 cană cu gheață
  • Zeama de la jumătate de lămâie

După tăierea mărului și castravetelui și stoarcerea lămâii, ingredientele se amestecă bine la blender. Din aceste cantități, se obțin 2 porții, fiecare cu 72 de calorii.

 

Smoothie stratificat cu spirulină, măr și pară

Ingrediente

  • 1 linguriță de spirulină
  • 1 pară decojită, tăiată cubulețe
  • 1 măr decojit, tăiat cubulețe
  • 450ml lapte de migdale
  • 3 lingurițe semințe de chia
  • 4 lingurițe de iaurt la alegere 

Această rețetă de smoothie are nevoie de o pregătire în avans, mai exact înmuierea semințelor de chia în 150ml din laptele de migdale pentru cel puțin o oră, dar, pentru cele mai bune rezultate, lasă-le la frigider peste noapte. Odată ce ai pregătit fructele, amestecă la blender spirulina, para, mărul și restul din laptele de migdale. Apoi, folosește un pahar înalt în care să torni câte un strat din amestecul la blender, iaurt, iar apoi mixul de chia cu lapte de migdale, până pui toate ingredientele.