Somon cu arţar quinoa, nuci şi lămâie

Somon cu arţar quinoa, nuci şi lămâie

INGREDIENTE
2 170 gr file de somon
½ zeamă de lămâie
½ cană de apă
½ cană quinoa
¼ cană nuci
1 lingură sos de soia cu conţinut scăzut de sodiu
1 lingură sirop de arţar
1 lingură ulei de măsline
Un vârf de sare

INDICAŢII

Amestecaţi sosul de soia, jumătate din zeama de lămâie şi sirop de arţar. Puneţi somonul într-un vas de sticlă pentru copt; puneţi marinată deasupra. Lăsaţi la marinat timp de 30 de minute sau mai mult. Adăugaţi quinoa şi zeama de lămâie rămasă într-o oală cu apă clocotită. Reduceţi căldura şi fierbeţi la foc scăzut timp de 10-15 minute, până ce quinoa a absorbit apa. Apoi amestecaţi cu nucile. Între timp încălziţi uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu. Gătiţi peştele cu pielea în jos şi întoarceţi. Lăsaţi la prăjit încă 4 minute. Pentru servire aşezaţi-l pe quinoa.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE
2 serviri; pe servire

571 Calorii, 45 g Proteine, 19 g Carbohidrați, 35 g Grăsimi.