Skinni blini (DIN SFECLĂ CU SOMON AFUMAT)

Skinni blini (DIN SFECLĂ CU SOMON AFUMAT)

Blini sunt în fond clătite mici venite din Rusia. Acestea se fac adesea cu topping-uri bogate, însă rețeta noastră sănătoasă folosește niște ingrediente inovative în locul acestora, pentru a crea o gustare satisfăcătoare pentru persoanele ce se preocupă de fitness. Infuzarea blini-ului cu piure de sfeclă aduce un gust dulce natural și o culoare excelentă, în vreme ce secara este o potrivire perfectă ca aromă pentru topping-ul argintiul somonului fin afumat.

BLINI DIN SFECLĂ CU SOMON AFUMAT


Timp de pregătire 40 minute
Pentru 6 porții

2 sfecle mici, fără coajă și tăiate în patru

¾ cană făină închisă de secară

½ linguriță praf de copt

½ linguriță bicarbonat de sodiu

2 ouă mari

½ cană lapte

1 lingură ulei de rapiță

2/3 cană cremă de brânză ușoară

Zeama de la 1 lămâie

220 grame somon afumat

2 linguri arpagic sau mărar tăiat

1. Fierbe sfecla până ce devine foarte moale. Scurge-o și las-o să se răcească. Pune sfecla într-un mixer și omogenizează. Adaugă făină, praf de copt, bicarbonat de sodiu și un vârf de sare; amestecă. Adaugă ouăle și laptele; amestecă doar până ce se combină ingredientele.
2. Încălzește uleiul într-o tigaie antiaderentă la foc mediu. Pune cu măsura unei linguri amestecul în tigaie și încălzește până ce se formează bule la suprafață, timp de aproximativ două minute. Întoarce și mai prăjește timp de un minut. Repetă cu restul amestecului. Ar trebui să obții cel puțin 12 blini.
3. Amestecă crema de brânză și zeama de lămâie. Pune deasupra fiecărui blini o cantitate egală de cremă de brânză, somon afumat și arpagic sau mărar.

Informații nutriționale (per porție): 227 calorii, 12 g total grăsimi, 5 g grăsimi saturate, 501 mg sodiu, 16 g total carbohidrați, 4 g fibre, 15 g proteine