Scoici prăjite cu piuré de mazăre și mentă și hașmă prăjită

Scoici prăjite cu piuré de  mazăre și mentă și hașmă prăjită

Bineînțeles că poți să o cumperi oricând congelată, însă mazărea proaspătă superioară ajunge la momentul de vârf, deci cumpără cât mai poți. Legumele acestea verzi nu sunt doar o sursă bună de proteină pe bază de plante, dar oferă de asemenea cantități lăudabile de fibre dietetice – 7 grame în fiecare cană în care servești. Ajutând la digestia lentă și îmbunătățind capacitatea de control a zahărului din sânge, o dietă bogată în fibre te poate ajuta să câștigi lupta cu balonarea. Așadar strigă, Mai Multă Mazăre, Vă Rog! Aceasta este perfectă în paste, supe și salate, însă mazărea poate fi de asemenea transformată într-un piuré dinamic pentru fructele de mare.

Aroma natural dulceagă a mazării proaspăt culese se pierde rapid. Scoate-le din coajă şi pregăteşte-le cât de curând după cumpărare.


TIMP DE PREGĂTIRE 30 MINUTE
PENTRU 4 PORȚII


2 căni mazăre proaspătă
1 cățel de usturoi, tăiat felii
1 cană zeamă de pui fiert cu puțină sare sau apă
1 lingură suc proaspăt de lămâie
sare și piper după gust
1/3 cană mentă proaspătă
3 linguri ulei de canola sau ulei de struguri
1 cană hașme feliate subțire
500 grame scoici de mare
2 lingurițe unt nesărat

Fierbe într-o cratiță de mărime medie mazărea, usturoiul și zeama de pui fiert sau apa. Redu focul și lasă să fiarbă la foc mic acoperit până ce mazărea este moale, între cinci și opt minute. Transferă amestecul în vasul unui mixer împreună cu menta, sucul de lămâie, sarea și piperul după gust; amestecă până ce se omogenizează. Acoperă pentru a le păstra calde.
Încălzește uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Adaugă hașmele, scade focul la mediu și lasă la fiert, amestecând des, până ce capătă o culoare auriu-maronie, timp de aproximativ opt minute. Ia hașmele din tigaie și pune-le pe o farfurie pe care ai pus în prealabil prosoape de hârtie sau pe un fund de lemn pentru a se răci.
Tamponează scoicile cu prosoape de hârtie pentru a le usca și apoi asezonează cu sare și piper. Crește focul și mai adaugă ulei în tigaie dacă este nevoie. Pune scoicile în tigaie, asigurându-te că acestea nu se ating. Lasă-le să fiarbă fără a umbla la ele până ce capetele de jos devin aurii și se deschid ușor, timp de aproximativ două minute. Întoarce ușor scoicile, adaugă untul în tigaie și prăjește-le până ce se rumenesc dedesubt, timp de aproximativ un minut și jumătate.
Pune pe farfuriile în care servești piuré de mazăre și deasupra scoici și hașme prăjite.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE (PER PORȚIE):
calorii 232, total grăsimi 6 g, grăsimi saturate 1 g, grăsimi trans 0 g, sodiu 249 mg, carbohidrați 21 g, fibre 4 g, zahăr 6 g, proteine 24 g