ROLL-OUT CU ROATĂ PENTRU ABDOMEN vs. ABDOMENE DUBLE

ROLL-OUT CU ROATĂ PENTRU ABDOMEN vs. ABDOMENE DUBLE

Ambele lucrează secţiunea mediană, dar care este mai potrivit pentru dezvoltarea porţiunii superioare a six-pack-ului?

ROLL-OUT CU ROATĂ PENTRU ABDOMEN

Din ce în ce mai mulţi apelează la drăcia asta inteligentă în mod continuu mai mult ca niciodată până acum. Adevărul este că nu e nevoie de mult timp ca să simţi efectele unui echipament atât de simplu. Nu doar atât, însă braţele tale, umerii şi zona lombară sunt de asemenea aduse în ecuaţie chiar de la prima repetare. Roata pentru abdomen este o unealtă excelentă ce ar trebui să fie adăugată la rutina ta zilnică pentru muşchii abdominali. Unul dintre aspectele cheie este să-ţi ţii braţele cât de drepte posibil, şi să încerci să eviţi tendinţa de a-ţi supraîntinde gâtul când mergi în jos. Cu alte cuvinte, nu încerca să priveşti în sus în timp ce trunchiul tău se apropie de sol, ci ţine mai degrabă capul într-o poziţie neutră şi privirea îndreptată spre sol. Acest lucru îţi va proteja coloana cervicală pe parcursul întregului set.

ABDOMENE DUBLE

Una dintre cele mai uşoare exerciţii de efectuat cu greutatea corporală, abdomenul dublu este un exerciţiu pentru muşchii abdominali care este cel mai bine să fie efectuat întotdeauna chiar la finalul antrenamentului tău, îndeosebi după mişcările tale compuse mari unde stabilitatea intra-abdominală este critică pentru performanţă şi siguranţă. Există puţine mişcări pentru abdomen  ce îţi vor epuiza secţiunea mediană cu o viteză mai mare şi un mai mare succes decât abdomenele duble. Pentru a face mişcarea cât mai dificilă cu putinţă, întinde picioarele şi braţele depărtându-le cât mai mult la începutul fiecărei repetări. Ţine-ţi picioarele la câţiva centimetri ridicate de la sol, cu picioarele drepte, deoarece greutatea picioarelor tale reprezintă o rezistenţă serioasă. Când te ridici, construieşte un ritm astfel încât coatele tale să se apropie de genunchi în poziţia ghemuită. Având în vedere că nu foloseşti nicio greutate, nu viza un anumit număr; mergi în schimb spre epuizare absolută.

AVANTAJ: ABDOMENELE DUBLE

Aceasta nu este atât de evidentă. Abdomenele duble sunt fără îndoială brutale, folosind regiunile abdominale superioare şi inferioare în acelaşi timp. Şi totuşi ca orice persoană care a încercat roll-out-ul cu minge pentru muşchii abdominali, sau chiar roll-out-ul cu minge pentru antrenament ştie că după doar câteva repetări eşti absolut epuizat! Abdomenele duble însă sunt câştigătoarele în vizarea părţii superioare a muşchilor abdominali. Iată şi de ce: în antrenamentul muşchilor abdominali, nu poţi izola complet nicio porţiune a abdominalilor, indiferent de mişcare, însă poţi implica o secţiune în detrimentul alteia de la o mişcare la cealaltă. Pentru muşchii abdominali superiori, trebuie să ai flexie în faţă (aducerea trunchiului spre picioare) pentru ca aceştia să fie inervaţi total. În timpul exerciţiului cu roata pentru abdomen în schimb, nu există deloc nici flexie nici extensie de altfel. Acesta este motivul pentru care roata pentru abdomen este predominant un exerciţiu pentru partea interioară a torsului (muşchiul oblic abdominal) spre deosebire de o mişcare pentru muşchii abdominali superiori sau inferiori sau oblici. Cheia pentru exerciţiul cu roată pentru abdominali este expiraţia, unde eşti obligat să îţi încordezi abdomenul cât de mult poţi. Aşadar deşi ambele sunt excelente, când vine vorba de acel six-pack solid, învingătoare sunt abdomenele duble.