Ridichi prăjite cu sos de iaurt

Ridichi prăjite cu sos  de iaurt

Fiind una din primele recolte ale primăverii, ridichele indică faptul că urmează zile mai colorate. Principala lor caracteristică nutrițională este abundența de vitamina C, un nutrient vital care s-a dovedit a îmbunătăți respirația în timpul antrenamentului, ceea ce ți-ar putea face sesiunile de antrenament să pară mai puțin solicitante. Dacă ții ridichele puțin la cuptor transformi aroma acestora de la una piperată într-o aromă delicios de dulce. Încearcă să servești cu pește la grătar.

TIMP DE PREGĂTIRE 45 MINUTE
PENTRU 4 PORȚII
500 grame ridichi de mărime medie, curățate și tăiate în jumătate
2 lingurițe ulei de canola sau ulei de struguri
¼ linguriță sare
¼ linguriță piper negru
½ cană iaurt integral
1 lingură ulei de măsline extra-virgin
1 lingură mărar tăiat fin
1 linguriță coajă de lămâie

Încălzește în prealabil cuptorul la 200 grade Celsius. Pune hârtie pergament într-o tavă. Pune ridichele cu ulei, sare și piper. Pune ridichele în tavă într-un strat omogen și lasă la cuptor timp de 35 minute, amestecând o dată la jumătatea timpului sau până ce este fraged când înțepi cu furculița.
Amestecă într-un bol iaurtul, uleiul de măsline, mărarul și coaja de lămâie.
Servește ridichele prăjite cu sos de iaurt.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE (PER PORȚIE):
calorii 78, total grăsimi 6 g, grăsimi saturate 1 g, grăsimi trans 0 g, sodiu 158 mg, carbohidrați 4 g, fibre 1 g, zahăr 3 g, proteine 3 g

Nu ignora acele capete comestibile ale ridichelor (și bogate în nutrienți), care pot fi adăugate la pesto, salate și alte rețete. Consideră ridichele ca fiind leguma 2-în-1 perfectă.