Pui curry cu năut

Pui curry cu năut

PENTRU 8 PORȚII
Pentru a pregăti această rețetă pentru vegetarieni înlocuiți pieptul de pui cu o bucată de tofu tare sau foarte tare, tăiat în cubulețe de 2.5 cm.

Ingrediente:
între 3 și 4 bucăți de piept de pui dezosat și fără piele, tăiat în cubulețe de 2.5 cm
5 morcovi mari, curățați de coajă și tăiați cubulețe
1 ardei mare, curățat de semințe și tăiat
1 ceapă mică, tăiată cubulețe
1 conservă de 420 grame de roșii cubulețe cu conținut scăzut de sodiu
¾ cană smântână slabă sau lapte de cocos slab (la conservă)
1 lingură ghimbir măcinat sau proaspăt mărunțit
2 până la 3 linguri pudră de curry
½ linguriță sare de mare
1 lingură amidon din porumb
1 conservă de 420 grame de năut, scurs


Mod de preparare:
1. Pune bucățile de carne de pui, morcovii, ardeii și ceapa în slow cooker.
2. Într-un bol mediu amestecă roșiile, smântâna, ghimbirul, pudra de curry și sarea. Gustă sosul; mai adaugă pudră de curry dacă este nevoie.
3. Toarnă sosul peste pui și ceapă și acoperă. Gătește la foc mic timp de cinci până la șase ore.
4. Când mai rămâne o oră până la scurgerea acestui timp amestecă amidonul cu puțină apă pentru a crea un amestec gros. Adaugă în slow cooker și amestecă pentru a se combina cu restul ingredientelor – aceasta pentru a îngroșa curry-ul. Când mai rămân 30 minute adaugă năutul.
5. Servește fierbinte peste orez brun și/sau cartofi albi.

Informații nutriționale (per porție):
239 calorii, 6 g total grăsimi, 2 g grăsimi saturate, 0 g grăsimi trans, 417 mg sodiu, 19 g total carbohidrați, 3 g fibre dietetice, 4 g zaharuri, 29 g proteine, 11 mg fier

Creșterea nivelului de energie
Cunoști deja beneficiile cărnii de pui pentru corp, așadar să trecem la năut! Năutul este principala sursă de carbohidrați când vine vorba de beneficiile în dezvoltare musculară. La fel ca lintea, năutul (aka fasole garbanzo) ajută la regularizarea nivelului de zahăr din sânge și a insulinei, stabilizând în același timp funcția digestivă. Acesta nu conține gluten și o cană înseamnă o uimitoare cantitate de 12.5 grame de fibre! Turmericul și curcumina, care se găsesc în pudra de curry, conțin antioxidanți și au proprietăți anti-inflamatorii care te protejează de radicalii liberi dăunători și ajută la prevenirea și tratarea anumitor boli cronice cum sunt cancerul, boala de intestin inflamat, pancreatită și artrită.