Pui cu ghimbir

Pui cu ghimbir

INGREDIENTE

2 bucăţi piept de pui de 85 grame
¼ cană sos de soia cu conţinut redus de sodiu
1 lingură Marsala
1 lingură zahăr brun slab
¼ linguriţă ghimbir măcinat
¼ cană apă
½ cană orez brun sau alb
spray de gătit cu ulei de măsline

MOD DE PREPARARE

Pulverizează uşor ulei de măsline pe o tigaie. Rumeneşte puiul în tigaie la foc mediu timp de 1 minut şi întoarce-l. Amestecă într-un bol sosul de soia, Marsala, zahărul brun, ghimbirul şi apa; adaugă în tigaie. Adu la punctul de fierbere. Redu focul şi găteşte (acoperit) timp de 8 minute. Prepară orezul după instrucţiunile de pe ambalaj; pune deoparte. Întoarce puiul şi fierbe la foc mic timp de 8 minute, amestecând des. Ia capacul şi lasă încă 4 minute la foc mediu. Serveşte peste orez, cu sos deasupra.

INFORMAŢII NUTRIŢIONALE

O porţie
Calorii: 469
Proteine: 54 g
Carbohidraţi: 36 g
Grăsimi: 6 g