Privirea înainte

Privirea înainte

Dacă planul tău de scădere în greutate include foarte multă plimbare în aer liber, încearcă această șmecherie bazată pe cercetări științifice pentru a crește numărul de calorii pe care le arzi. Potrivit unui studiu realizat de NYU, dacă te concentrezi asupra țintei aflate în fața ta la o oarecare distanță, cum ar fi să spunem un copac mare sau o clădire sau monument, te vei mișca mai repede spre aceasta. De asemenea, vei avea impresia că obiectul este mai aproape de tine.
Aceasta se numește „îngustarea atenției” și se pare că afectează felul în care percepi spațiul. Emily Balcetis, unul dintre autorii studiului și profesor asistent în departamentul de psihologie spune că „Aceste descoperiri indică faptul că focalizarea restrictivă a atenției vizuale asupra unei ținte specifice ... mai degrabă decât să privești în jur la ceea ce te înconjoară face ca distanța să pară mai scurtă, te ajută să mergi mai repede și face de asemenea ca mișcarea fizică să pară mai ușoară.”
În mod evident a merge mai repede și a parcurge distanța îți va îmbunătăți arderea caloriilor. Așadar ridică-te, mișcă-te și concentrează-te.

Notă: Deși studiul a folosit persoane care au mers în ritm normal, nu există multe motive de îndoială cum că tehnica de „îngustare a atenției” nu va funcționa la fel de bine și în cazul alergătorilor.