Prăjituri cu cartofi dulci, mei şi ouă

Prăjituri cu cartofi dulci, mei şi ouă

GATA ÎN 45 DE MINUTE
PENTRU 4 PORŢII

½ cană mei
1 ceapă mică galbenă, cubuleţe
1 cartof dulce mediu, curăţat şi ras
2 căţei usturoi, mărunţiţi
8 ouă mari
½ cană iaurt grecesc simplu
1/3 cană roşii în ulei, uscate la soare, tăiate
2 linguriţe cimbru proaspăt

1. Dă în clocot o cană apă cu puţină sare, într-o tigaie înaltă de mărime medie. Adaugă meiul şi fierbe la foc mic până se frăgezeşte şi lichidul e absorbit, circa 20 de minute. Dă deoparte, sub capac, timp de 5 minute, apoi desfă-l cu o furculiţă.
2. Între timp, încinge 1 lingură ulei într-o tigaie mare, la foc mediu. Adaugă ceapa şi prăjeşte 5 minute, sau până se înmoaie. Adaugă cartoful dulce ras şi usturoiul; încălzeşte până cartoful dulce e moale, amestecând des, circa 3 minute. Scoate din tigaie şi lasă la răcit.
3. Preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade. Într-un bol pentru mixat, bate ouăle cu iaurtul, roşiile, cimbrul şi nişte sare şi piper negru. Încorporează amestecul de mei şi cartof dulce.
4. Împarte amestecul de ouă în 12 forme de muffin de mărime normală, unse cu grăsime sau tapetate cu hârtie de copt şi coace 20 de minute sau până ce sunt făcute ouăle. Lasă-le câteva minute la răcit înainte de a le scoate din forme. Păstrează-le la loc răcoros până la 5 zile. Reîncălzeşte-le timp de un minut la microunde, după caz.

Informaţii nutriţionale (per porţie): calorii 349, total grăsimi 16 g, grăsimi saturate 4 g, grăsimi trans o g, sodiu 184 mg, carbohidraţi 32 g, fibre 4 g, zahăr 5 g, proteine 20 g.