PASTE COAPTE CU SOS DE DOVLEAC ȘI SALVIE - Vegetarian!

PASTE COAPTE CU SOS DE DOVLEAC ȘI SALVIE - Vegetarian!

CUM SĂ-L INCLUZI? Membrii familiei care nici măcar nu bănuiesc nimic nu se vor supăra pentru culoarea mai vie și aromele excelente din acest fel de paste pregătite la cuptor cu roșii, spanac și dovleac – însă nu le spune că mănâncă o cană completă de legume la fiecare porție.

ȘTIAI CĂ? O cană de dovleac fiert la conservă oferă 100 la sută din doza zilnică recomandată de vitamina A, un nutrient de care ai nevoie pentru o dezvoltare osoasă sănătoasă, imunitate, reproducere și regularizarea hormonilor. 

Depozitează conservele nedeschise de dovleac într-un loc răcoros și uscat timp de până la doi ani. Pentru a depozita dovleacul rămas dintr-o conservă deschisă pune-l într-o pungă de plastic care se închide etanș și pune la frigider timp de până la cinci zile. Sau pune-l la congelator și păstrează-l timp de până la un an.

Vitamina A este o vitamină solubilă în grăsime, ceea ce înseamnă că corpul tău absoarbe mai bine vitamina A din alimente, cum este dovleacul, atunci când este consumat cu o sursă de grăsimi, cum ar fi ulei și brânză în această rețetă.

Vegetarian!
PASTE LA CUPTOR CU SOS
DE DOVLEAC ȘI SALVIE


Pentru 4 porții
Mărimea porției: aproximativ 1 cană
Timp total: 40 minute
Timp de pregătire activă: 10 minute

· 170 grame paste penne din grâu integral
· ½ lingură ulei de rapiță
· ½ ceapă, tăiată fin
· 1 cățel de usturoi, mărunțit
· 1 linguriță salvie uscată
· 1 cană lapte cu puține grăsimi (fără grăsimi, 1% sau 2%)
· ¾ cană piure de dovleac la conservă
· 112 grame brânză parmezan, răzuită, împărțită
· ½ linguriță sare mare, împărțită
· 1/8 linguriță piper negru
· 84 grame (aproximativ 3 căni) spanac proaspăt
· 28 grame roșii uscate la soare, tăiate

Mod de preparare:
1. Încălzește în prealabil cuptorul la 200 grade. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Încălzește între timp uleiul într-o tigaie antiaderentă la foc mediu. Călește ceapa, usturoiul și salvia în ulei până ce acestea se frăgezesc. Redu focul la minim și adaugă laptele și piureul de dovleac. Adaugă 85 grame de brânză, amestecând până ce se combină. Adaugă ¼ linguriță sare și piper negru. Continuă să amesteci la foc mic până ce se topește brânza, timp de două până la trei minute.
2. Scurge pastele și pune înapoi pastele în oală. Adaugă spanacul, sosul de dovleac și restul de ¼ linguriță sare la pastele din oală. Amestecă ușor până ce pastele sunt bine acoperite cu sos.
3. Toarnă amestec pentru paste într-un vas pentru copt de 1 ½ litri. Pune deasupra roșiile uscate la soare și restul de 28 grame de parmezan. Coace timp de 15 până la 20 minute sau până ce brânza s-a topit și face bulbuci. Pune deoparte pentru a se răci timp de cinci minute înainte de a servi.

Informații nutriționale (per porție): calorii 339, total grăsimi 12 g, grăsimi saturate 5 g, grăsimi trans 0 g, sodiu 870 mg, carbohidrați 45 g, fibre 6 g, zahăr 5 g, proteine 18 g