Mai multă energie, mai puțină oboseală!

Mai multă energie, mai puțină oboseală!

Te simți extenuată tot timpul? Îți pierzi frecvent pofta de mâncare? Ai foarte multe crampe musculare? Poate că suferi de deficiență de magneziu, care este adesea numită de către experți „deficiența invizibilă”, deoarece este greu de recunoscut și diagnosticat. Studiile recente au arătat că doar 1 din 4 adulți consumă cantitatea zilnică recomandată de magneziu, care este de 310 până la 320 miligrame în cazul femeilor. În mod surprinzător, ceea ce te expune riscului s-ar putea să fie ceea ce mănânci – mai degrabă decât ceea ce nu mănânci. Aporturile ridicate de băuturi cafeinizate, alcoolul și zahărul rafinat pot afecta absorbția magneziului de către organismul tău. În vreme ce un supliment de magneziu poate oferi o creștere a aportului, acesta ar trebui să fie luat doar sub supravegherea unui medic. Magneziul în exces ca urmare a consumului de suplimente îți poate pune în pericol inima. Cel mai bine ar fi să îți iei doza zilnică de magneziu din alimente, cum sunt nucile, spanacul și fasolea.

Surse alimentare de top de magneziu
Migdale (28 grame) 80 mg ● Spanac, fiert (1/2 cană) 78 mg ● Caju (28 grame)74 mg ● Alune (28 grame) 63 mg ● Cereale, grâu mărunțit (2 biscuiți mari) 61 mg ● Lapte de soia, integral sau cu vanilie (1 cană) 61 mg ● Fasole neagră, fiartă (1/2 cană) 60 mg ● Edamame, fiert (1/2 cană) 50 mg ● Unt de alune, fin (2 linguri) 49 mg ● Pâine, grâu integral (2 felii) 46 mg ● Avocado, tăiat cubulețe (1 cană) 44 mg ● Cartof, fiert în coajă (98 grame) 43 mg ● Orez, brun, fiert (1/2 cană) 42 mg ● Iaurt, integral, cu puține grăsimi (224 grame) 42 mg