Încercaţi acest amestec la ora de culcare pentru a un somn odihnitor

Încercaţi acest amestec la ora de  culcare pentru a un somn odihnitor

Un somn bun în timpul nopţii este esenţial deoarece o parte majoră a recuperării musculare are loc în timp ce dormiţi. Consumaţi acest shake înainte de a merge la somn.

½ CANĂ SUC DE VIŞINE

Un studiu din European Journal of Nutrition a descoperit că atunci când adulţii beau suc  de vişine, aceştia dormeau în medie cu 39 de minute mai mult şi se bucurau de o creştere dramatică a eficienţei generale a somnului. Vişinele reprezintă o sursă alimentară rară de melatonină, un compus despre care se spune că ameliorează tiparul somnului. De asemenea carbohidraţii din sucul de vişine ajută la transportarea aminoacidului triptofan spre creier, unde este folosit pentru a crea un neurotransmiţător ce induce somnul, numit serotonină.
NOTĂ: Pentru a evita supraîncărcarea vezicii voastre înainte de somn, vă sugerăm să folosiţi o jumătate de cană de suc în loc de cana noastră obişnuită de 1.5.

½ CANĂ BRÂNZĂ DE VACĂ SEMI-DEGRESATĂ (1%)

Pentru a vă încărca cu agenţii care contribuie la obţinerea serotoninei, asiguraţi-vă că adăugaţi în shake-ul vostru de dinainte de culcare alimente bogate în triptofan cum este brânza de vacă. Brânza de vacă benefică în rândul culturiştilor este de asemenea bogată în cazeină, care are digestie lentă.

¼ CANĂ GERMENI DE GRÂU

Germenii de grâu sunt bogaţi în vitamina B6, o vitamină solubilă în apă pe care corpul o foloseşte pentru a produce serotonina, care stimulează starea de calm din aminoacidul triptofan.

1 LINGURĂ PUDRĂ PROTEICĂ DIN CAZEINĂ

Un studiu publicat în Medicine and Science in Sports and Exercise a descoperit că proteina ingerată imediat înainte de somn este foarte eficientă pentru stimularea sintezei proteice musculare. Înainte de somn înlocuiţi izolatul din ovăz cu echivalentul lui din cazeină pentru o eliberare mai lentă a aminoacizilor.

Informaţii nutriţionale

381 calorii,  40g proteine, 49g Carbohidraţi, 4g Grăsimi