Începeţi-vă în forţă ziua!

Începeţi-vă în forţă ziua!

Moca întâlneşte smoothie-ul în această băutură revigorantă pentru micul dejun.

SMOOTHIE JAVA
Pentru 1 porţie
1 cană cafea tare
1 cană lapte de migdale neîndulcit
1 lingură pudră proteică de zer natur sau de vanilie
1 banană medie
1/4 cană fulgi de ovăz
1 lingură pudră de cacao naturală
1 lingură seminţe de chia
1/8 linguriţă cardamom măcinat
1. Turnaţi cafeaua într-o tavă pentru cuburi de gheaţă şi lăsaţi la congelat peste noapte.
2. Puneţi restul ingredientelor, precum şi patru dintre cuburile de gheaţă din cafea într-un blender şi amestecaţi până ce este omogen.
Informaţii nutriţionale (per porţie): 329 calorii, 7 g total grăsimi, 1 g grăsimi saturate, 0 g grăsimi trans, 0 mg colesterol, 187 mg sodiu, 49 g total carbohidraţi, 11 g fibre, 15 g zaharuri, 24 g proteine

» Într-un fulg
Ovăzul este o sursă excelentă de beta-glucan, un tip de fibră care poate reduce nivelurile colesterolului din sânge. Cercetările preliminare arată că acesta ar putea ajuta chiar la îmbunătăţirea rezistenţei sportive.
» Revigorarea
Aveţi nevoie să scăpaţi de ameţeala de dimineaţă? Studiile arată că o doză de cafeină poate duce la îmbunătăţirea memoriei şi a vigilenţei. În plus, aceasta poate oferi antrenamentelor voastre de dimineaţă un imbold.
» Plăcere neagră
Pudra de caco neprocesată, denumită adesea „naturală” sau „pură”, este plină de antioxidanţi benefici pentru organism.
» Determinare adevărată
Chia, ovăzul, banana şi pudra de cacao se aliază pentru a deveni o creaţie a mixerului plină de fibre. Dincolo de rolul fibrelor în a vă ajuta să câştigaţi bătălia cu kilogramele prin prevenirea alimentării în exces şi a fluctuaţiilor nebune ale zahărului din sânge, un studiu suedez recent a descoperit că în cazul femeilor care au avut cel mai mare aport de fibre dietetice, riscul de a cădea pradă bolilor cardiace era mai mic cu 25 la sută.