GAZPACHO CU CREVEŢI

GAZPACHO CU CREVEŢI

Acest fel de mâncare foarte gustos este perfect pentru acelea dintre voi care urmaţi un program de slăbit. Condimentele picante şi legumele oferă puţine calorii şi nutrienţi sănătoşi, inclusiv fibre. Creveţii răciţi aduc în plus o cantitate considerabilă de proteine comparativ cu totalul de calorii. Pentru a reduce cantitatea de grăsimi şi calorii per porţie, reduceţi uleiul de măsline folosit şi înlocuiţi cu suc de lămâie în plus.
PENTRU 4 PORŢII
INGREDIENTE:
• 450 grame de creveţi decorticaţi, răciţi
• 8 roşii medii
• ½ ceapă albă mare
• 350 grame castraveţi
• 1 ardei verde gras mare
• 60 ml ulei de măsline
• zeama de la o lămâie întreagă
• 3 căţei de usturoi
• coriandru (după gust)
• 1 linguriţă Tabasco (sau după gust)
• jalapeno proaspăt tăiat bucăţi (după gust)
• sare şi piper (după gust)
Curăţaţi şi lăsaţi la răcit creveţii gătiţi dinainte (eliminaţi coada pentru confort la masă), punându-i deoparte. Combinaţi o porţie din legume în mixer sau procesorul alimentar, şi tăiaţi în bucăţi sau răzuiţi, creând un amestec  cu bucăţi mari. Adăugaţi restul legumelor lent pentru a le mixa mai uşor, adăugând uleiul de măsline, zeama de lămâie şi condimentele. Gustaţi amestecul şi adăugaţi în continuare condimente şi arome după nevoie. Pentru a servi puneţi gazpacho într-un bol şi aşezaţi crevetele deasupra. Decoraţi cu lămâie şi inele de jalapeno.

PER PORŢIE: calorii 298, proteine 30 g, carbohidraţi 16 grame, fibre 3 grame, grăsimi 14 grame