Friptură din costiţă de vită cu lămâiţă

Friptură din  costiţă de vită cu lămâiţă

INGREDIENTE
170 grame cotlet
2/3 cană apă
2 cozi de lămâiţă, tăiate bucăţele
1 linguriţă ghimbir, mărunţit
1 lingură ulei de măsline
1 lingură lămâie sau suc de lime
Sare & piper după gust

MOD DE PREPARARE
Combină toate ingredientele, cu excepţia cotletului, într-un bol de mărime medie. Pune cotletul într-o farfurie din sticlă ce poate fi introdusă în cuptor; toarnă amestecul peste cotlet. Acoperă şi permite-i să stea la marinat timp de cel puţin o oră sau până la 24 ore în frigider (partea laterală din coaste este o bucată subţire şi mai dură, prin urmare trebuie să fie marinată pentru a căpăta umiditate). Prăjeşte la grătar sau frige timp de 4 – 6 minute pe fiecare parte.

Nota Redactorului: Lămâiţa se poate găsi cu uşurinţă în sectoarele cu produse vegetale sau cu produse congelate la majoritatea magazinelor alimentare.

INFORMAŢII NUTRIŢIONALE
Pentru o porţie

Calorii: 513
Proteine: 48 g
Carbohidraţi: 46 g
Grăsimi: 15 g