Flash Deals - 24 ore! până la -50% la BESTSELLERE și LIVRARE 0 la +75 RON

> VEZI OFERTA

Fluturări cu gantere în plan înclinat vs. Fluturări la cablu în plan înclinat

Fluturări cu gantere în plan înclinat	vs. Fluturări la cablu  în plan înclinat

Ambele exerciţii lucrează pieptul, însă care este mai bun pentru vizarea pectoralilor interiori/ superiori?

Fluturări cu gantere în plan înclinat
Zece din 10 culturişti vă vor spune că fluturările cu gantere în plan înclinat se află pe lista lor cu exerciţii obligatorii pentru piept – şi nu degeaba! Ganterele permit fiecărei părţi a corpului să lucreze independent – important pentru simetrie şi echilibru, întrucât ganterele obligă fiecare braţ şi fiecare parte a pieptului să facă munca fără nicio asistenţă din partea opusă. Dezechilibrele musculare vor fi curând aparente dacă diferenţa nu este deja evidentă în mod clar în oglindă. Mişcarea determină de asemenea implicarea în acţiune a muşchilor sinergici pentru a echilibra ganterele pe tot planul de lucru, aşadar acea asistenţă se adaugă efortului necesar. Mai mult încă, ganterele se pretează de asemenea bine şi la seturi descrescătoare şi repetări forţate, tehnici de intensitate care sunt necesare pentru forţarea pectoralilor dincolo de epuizare iniţială pentru a genera creşterea musculară.

Fluturări la cablu în plan înclinat
Din interiorul aparatului cu cablu, fluturarea cu cablu în plan înclinat pare a fi foarte asemănător rudei sale cu gantere. La executarea acestuia s-ar putea să fie nevoie să ajustaţi banca în sus sau în spate pentru a vă asigura că linia de tracţiune este ideală pentru voi. Dacă sunteţi începători în această mişcare, începeţi fără nicio greutate şi exersaţi câteva repetări pentru a vă asigura că atât banca, cât şi linia cablului sunt perfecte pentru voi, îndeosebi în ceea ce priveşte încheieturile umărului. Ţineţi-vă coatele uşor îndoite, şi fiţi atenţi mai ales la începutul fiecărei repetări, întrucât nu este de dorit să vă deplasaţi prea mult în jos, cauzând o reducere a tensiunii asupra pectoralilor voştri. Un beneficiu foarte important pe care îl oferă fluturarea la cablu este că nu trebuie să vă faceţi griji în privinţa echilibrului când sunteţi pe bancă. Accentul este exclusiv pe piept, şi nu pe muşchii voştri stabilizatori.

AVANTAJ

Fluturări la cablu în plan înclinat 

În primul rând şi cel mai important, pectoralii superiori/ interiori sunt probabil secţiunea cea mai slabă a pieptului oricărui culturist. Pectoralii superiori încep la claviculă şi întâlnesc fibrele pectoralilor mediani şi inferiori la tendonul comun care este ataşat humerusului (antebraţ). De ce această lecţie de anatomie? Ei bine, este important deoarece fibrele musculare ale pectoralilor superiori/ interiori lucrează împreună cu restul muşchilor pieptului pentru a efectua aducţia orizontală, însă aceştia necesită de asemenea flexia braţului (ridicarea braţului/ deltoidului în faţa voastră) pentru a fi stimulaţi la maxim. Deşi ambele exerciţiile din această lună satisfac acest scop, contracţia de vârf la capătul superior al mişcării este cea care separă cele două exerciţii. Când ajungeţi în punctul în care mâinile voastre sunt în faţa feţei, cablurile cer acelor muşchi să lucreze mai mult decât o fac la un moment dat ganterele. (În timpul fluturării cu gantere gravitaţia trage ganterele în jos, în vreme ce cablurile trag orizontal). Aşadar câştigătorul la mustaţă este fluturarea la cablu în plan înclinat. Cheia însă pentru a avea cel mai bun piept este să folosiţi ambele tehnici în rutina voastră, fie pentru a extenua în prealabil pieptul înainte de mişcările multi-articulare, sau ca exerciţiu de finalizare pentru a inunda şi a pompa muşchiul până ce ajungeţi la epuizare.