Flexie Preacher cu gantere VS Flexie cu gantere în plan înclinat

Flexie Preacher cu gantere VS Flexie cu gantere în plan înclinat

Ambele mişcări lucrează bicepşii, însă care mişcare este mai bună pentru vizarea vârfului (capul lung/ exterior)?

Flexie Preacher cu gantere

Ganterele oferă la flexia preacher o experienţă cu totul nouă pentru braţele voastre. În primul rând, flexia preacher vă suspendă braţele în faţa corpului, permiţându-vă să vă lucraţi bicepsul cu o izolare incredibilă deoarece banca vă blochează trunchiul. La preacher este important să vă asiguraţi că subraţul vostru este aşezat confortabil deasupra băncii, şi că tricepşii sunt sprijiniţi pe suport. Deşi braţele lucrează independent, nu mergeţi atât de sus încât coatele voastre să se ridice de pe bancă; ţineţi-vă antebraţele aproape în plan perpendicular cu solul în poziţia de vârf. La fel, menţineţi o uşoară îndoire a coatelor în partea de jos a repetării pentru a asigura o tensiune constantă.

Flexie cu gantere în plan înclinat

Pentru a pune accentul asupra bicepsului, banca ar trebui să fie poziţionată la aproximativ 45 grade pentru o solicitare optimă a musculaturii bicepsului. La această mişcare nu trebuie să începeţi direct cu o greutate imensă. Poziţia de start înseamnă braţele atârnând direct în jos, ceea ce pune automat tensiune pe articulaţia umărului. Din acest motiv asiguraţi-vă că sunteţi în regulă şi încălziţi şi creşteţi greutatea doar gradual. De asemenea, spre deosebire de flexia cu gantere din poziţie verticală, flexia cu gantere în plan înclinat elimină foarte mult din contribuţia celorlalte părţi ale corpului, ajutând la vizarea muşchiului cu o asistenţă minoră din partea celorlalte grupe. Atacarea fiecărui braţ în mod individual vă ajută să identificaţi cu uşurinţă dezechilibrele musculare dintre cele două părţi. Pentru un plus de intensitate însă, încercaţi să loviţi ambele braţe simultan până ce ajungeţi la epuizare, apoi alternaţi braţele pentru încă câteva repetări.

AVANTAJ

Flexie cu gantere în plan înclinat

Ambele mişcări cu gantere vizează musculatura relativ mică a bicepsului în mod eficient; cu toate acestea, dacă discutăm despre detalii şi vrem să vizăm capul lung (exterior), atunci flexia cu gantere în plan înclinat este decizia voastră. Nu uitaţi, capul lung este muşchiul cel mai responsabil pentru acel vârf al bicepsului. Şi capul lung al bicepsului este cel ce e cel mai bine vizat de către flexia în plan înclinat datorită întinderii prealabile la care este supus la începutul mişcării, când antebraţele sunt în spatele planului corpului vostru. (Cu flexia preacher coatele voastre se află în faţa trunchiului.) Capul lung este de fapt supus unei tensiuni mult mai reduse în timpul flexiei preacher; nu uitaţi că un muşchi ce nu este întins nu se poate contracta atât de tare. Flexia preacher, deşi nu este superioară în ceea ce priveşte vârful, loveşte totuşi cel mai bine capul scurt (interior). Aşadar deşi noi le recomandăm pe ambele în rutina voastră pentru câştiguri maxime, dacă aveţi nevoie să dezvoltaţi vârfurile, îndreptaţi-vă mai întâi spre banca înclinată.