FAJITA CU PUI PRĂJIT

FAJITA CU PUI PRĂJIT


Timp de pregătire 20 minute
Pentru 4 porții

● 1 lingură ulei de struguri sau ulei de canola
● 500 grame piept de pui dezosat fără piele, feliat în fâșii subțiri
● 3 ardei grași, preferabil de culori diferite, feliați subțire
● 2 mango, fără piele și feliate subțire
● 4 căni spanac, tăiat în bucăți mari
● 1 lingură condiment pentru fajita
● ½ cană smântână cu puține grăsimi
● ½ avocado
● zeama de la ½ lime

Încălzește un wok sau o tigaie mare la foc mediu. Adaugă ulei, rotește wok-ul pentru a-l întinde pe toată suprafața și pune feliile de pui în wok. Lasă la prăjit timp de cinci minute, sau până ce puiul s-a pătruns. Ia carnea de pui din wok, scurge orice lichid în exces și adaugă ardeii în tigaie; prăjește timp de două minute, sau până ce devin ușor crocanți. Pune înapoi pieptul de pui în wok, împreună cu mango, spanac și amestecul de condimente; încălzește timp de un minut.
Adaugă smântâna, avocado, zeama de lime și puțină sare într-un mixer și amestecă până ce acestea se combină. Servește amestecul de fajita cu sos de avocado deasupra.

Informații nutriționale (per porție): calorii 352, total grăsimi 13 g, grăsimi saturate 4 g, grăsimi trans 0 g, sodiu 217 mg, carbohidrați 30 g, fibre 6 g, zahăr 19 g, proteine 31 g

Ardeiul și mango îți oferă foarte mult vitamina C pentru a te ajuta să ții răcelile la distanță iarna aceasta.