EXTENSIE PENTRU PICIOARE CU VÂRFURILE SPRE INTERIOR vs. VÂRFURILE SPRE EXTERIOR

EXTENSIE PENTRU PICIOARE CU VÂRFURILE SPRE INTERIOR vs. VÂRFURILE SPRE EXTERIOR

Ambele exerciţii lucrează cvadricepşii, însă care este mai bun pentru vizarea vastului median (muşchiul vastus medialis)?

EXTENSIE PENTRU PICIOARE (VÂRFURILE SPRE INTERIOR)

Deşi multe persoane cu o gândire funcţională care se antrenează iau peste picior extensiile pentru picioare, pentru un culturist ce urmăreşte să îşi crească mărimea şi forţa cvadricepşilor, extensia este o unealtă de nepreţuit. Cei mai buni culturişti ştiu faptul că poţi folosi extensia în multe feluri pe parcursul unui antrenament. O modalitate populară şi eficientă de a o folosi este să pre-extenuezi cvadricepşii înainte de a trece la exerciţii compuse (multi-articulare) precum genuflexiunea sau presa pentru picioare. Extenuându-ţi în prealabil cvadricepşii , când treci la exerciţiile mai grele poţi să îţi extenuezi în totalitate toate celelalte părţi ale corpului ce sunt implicate în acelaşi timp. Dacă nu îţi place metoda extenuării în prealabil, extensia pentru picioare poate servi ca o metodă excelentă de a inunda cvadricepşii la finalul unui antrenament crunt. Pomparea pe care o oferă extensia va ajuta şi mai mult creşterea în câteva modalităţi esenţiale. Expansiunea temporară a musculaturii deschide căi spre creşterea pe termen lung, în vreme ce fluxul crescut de apă şi sânge ajută la oferirea nutrienţilor necesari pentru reparare şi regenerare.

EXTENSIE PENTRU PICIOARE (VÂRFURILE SPRE EXTERIOR)

Ca ultimă mişcare de izolare, puţine exerciţii îţi permit să aplici un asemenea efort concentrat pe o anumită parte a corpului precum extensia pentru picioare. Majoritatea aparatelor de extensii pentru picioare au mecanisme de ajustare atât la picioare cât şi la spate. O greşeală frecventă pe care mulţi oameni o fac este aceea că ridică suportul pentru tibie prea sus pe picior. Făcând acest lucru pierzi concentrarea pe care o permite aparatul. Cea mai bună poziţie a suportului este cât mai jos cu putinţă, permiţându-ţi în acelaşi timp să îţi flexezi şi să îţi îndrepţi piciorul liber. Ajustează suportul complet jos la baza tibiei şi părţii superioare a gleznei. Cvadricepşii tăi vor primi astfel un maximum de atenţie şi presiune. Suportul pentru spate nu ar trebui să fie prea în faţă sau prea în spate. Dacă stai drept, zona ta lombară ar trebui să fie sprijinită de suport.

AVANTAJ: Extensia pentru picioare (vârfurile spre exterior)
Izolarea completă a oricărui muşchi din cadrul unei grupe musculare este imposibilă, însă schimbări subtile ale poziţiei pot schimba zona vizată sau zona pe care se pune accentul de la o anumită parte a muşchiului la alta. În acest caz, orientându-ţi vârfurile spre exterior, îndrepţi atenţia mai mult spre muşchiul vast median. Doar presa pentru picioare oferă mai mult accent asupra vastului median decât versiunea cu vârfurile picioarelor orientate spre exterior a extensiei pentru picioare. Deşi vrem cu toţii nişte muşchi vastus medialis mai buni, pentru o dezvoltare echilibrată a cvdricepşilor asigură-te că variezi poziţia vârfului picioarelor de la direct în sus la interior/ exterior. De fapt, orientarea vârfurilor picioarelor vizează mai bine vastul lateral (zona exterioară a ccvadricepsului). Nu trebuie să întorci vârfurile picioarelor atât de mult în interior sau în exterior încât să simţi un disconfort la nivelul genunchilor sau al gleznelor, însă o întoarcere uşoară în oricare dintre direcţii este suficientă pentru a transfera punctul vizat.