Dulce şi plin de energie

Dulce şi plin de energie

Căutaţi o gustare la mijlocul amiezii care să aibă un gust uimitor şi să joace şi după regulile nutriţiei? Această gustare se potriveşte cu siguranţă profilului. Cercetătorii de la Universitatea din Missouri au descoperit că în rândul femeilor sănătoase, acelea care consumau un iaurt bogat în proteine se simţeau pline mai mult timp decât cele care dădeau pe gât mâncare cu conţinut redus de proteine. În plus, migdalele reprezintă o ronţăială excelentă şi oferă grăsimi sănătoase care s-a demonstrat a vă menţine inima într-o formă de vârf.
Aduceţi această gustare la birou pentru a evita tentaţiile automatelor. Compotul de coacăze poate fi făcut dinainte şi ţinut la frigider timp de până la cinci zile.
IAURT GRECESC CU COMPOT DE COACĂZE
TIMP DE PREGĂTIRE 30 MINUTE
PENTRU 4 PORŢII
• 2 căni coacăze proaspete sau congelate
• ½ cană apă
• zeama de la 1 lămâie
• 1 linguriţă scorţişoară măcinată
• ½ linguriţă ghimbir măcinat
• 2 linguriţi mălai
• 1 linguriţă extract de vanilie
• 4 căni iaurt grecesc integral degresat
• ¼ cană fulgi de caco, opţional
1. Pentru a prepara compotul, puneţi coacăzele, apa, zeama de lămâie, scorţişoara şi ghimbirul într-o oală de mărime medie. Aduceţi la punctul de fierbere, reduceţi focul şi lăsaţi să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când, timp de 20 minute. Într-un bol mic puneţi mălaiul în 2 linguri de apă până ce acesta se dizolvă. Adăugaţi mălaiul dizolvat şi esenţa de vanilie în amestecul de coacăze şi mai lăsaţi un minut pe foc, sau până ce se îngroaşă.
2. Puneţi iaurtul în boluri pentru servire şi deasupra turnaţi compot, migdale şi fulgi de cacao (dacă folosiţi aşa ceva).

Nutrienţi (per porţie):
calorii 244, total grăsimi 7 g, grăsimi saturate 2 g, grăsimi trans 0 g, sodiu 100 mg, total carbohidraţi 21 g, fibre 3 g, zahăr 14 g, proteine 25 g