Dincolo de lapte – pentru oase sănătoase

Dincolo de lapte –  pentru oase sănătoase

Este adevărat, laptele și alte produse lactate, cum sunt iaurtul și brânza, sunt excelente pentru sănătatea osoasă datorită conținutului lor ridicat de calciu, precum și de proteină, magneziu și potasiu. Însă nutriția pentru sănătatea osoasă nu se reduce doar la produsele lactate. Adaugă de asemenea aceste alimente la dieta ta pentru a-ți ajuta oasele să își mențină sănătatea pentru o perioadă mai îndelungată în cursul vieții.
Nuci și semințe de in – Acizii grași omega-3 din nuci și semințe de in (precum și uleiul de nuci și uleiul de in) sunt considerate a fi benefice pentru sănătatea osoasă.
Ceapă – Această legumă mirositoare are un potențial ridicat de ajutorare a oaselor datorită tipului de polifenol pe care îl conține. Un studiu publicat în revista Menopause a arătat că femeile care consumau ceapă zilnic aveau o masă osoasă cu 5 la sută mai mare decât cele care le consumau doar o dată pe lună sau mai puțin.
Somon și sardine – Peștele cu conținut mare de grăsimi, cum sunt somonul și sardinele, sunt considerate a fi benefice pentru sănătatea ta osoasă datorită abundenței acestora de acizi grași omega-3, vitamina D, oligominerale și proteine.
Prune – Potrivit unui studiu recent realizat la Universitatea de Stat San Diego, consumarea a cinci sau șase prune pe zi poate ajuta la inversarea și prevenirea pierderilor osoase.