COTLET DE PORC CU SUPERALIMENT PIURE ȘI CIPSURI DIN KALE

COTLET DE PORC  CU SUPERALIMENT PIURE ȘI CIPSURI DIN KALE

Câte superalimente poți înghesui pe o singură farfurie? De la dovlecel, măr, ceapă la grămadă cu kale și nuci, această masă iese din tabelele de antioxidanți și te umple cu vitaminele A, C și K și acizi grași nesaturați benefici pentru creier mai mult decât valoarea zilnică recomandată.

TOP TIP: Accelerează cina pregătind cipsurile din kale cu până la o săptămână în prealabil și depozitându-le la temperatura camerei într-un recipient din plastic acoperit. 

Carnea slabă de porc reprezintă o sursă excelentă de niacină, care s-a dovedit a crește nivelul colesterolului HDL și a reduce nivelul colesterolului LDL și trigliceride pentru a ajuta femeile active să își diminueze riscul de presiune sanguină crescută.

DOVLECEI DUPĂ ANTRENAMENTE
Știi deja că bananele sunt prietenul tău în materie de fitness datorită nivelului ridicat de potasiu al acestora, însă dovleceii pot fi la fel de benefici la diminuarea stresului post-antrenament exercitat asupra țesutului tău muscular. O banană conține 422 miligrame de potasiu, în vreme ce o cană de dovleac conține 564 miligrame din cel mai important nutrient pentru echilibrarea electroliților. După o sesiune extenuantă de antrenament, nivelurile reduse de potasiu pot genera spasme musculare și crampe, prin urmare încearcă să îți reaprovizionezi nutrienții epuizați cu ajutorul acestor rețete satisfăcătoare care combină cele mai importante componente pentru recuperare: carbohidrați sănătoși, proteine și foarte mult dovleac bogat în potasiu.

COTLET DE PORC CU PIURE DIN SUPERALIMENTE & CIPSURI DIN KALE
Pentru 4 porții
Mărimea porției: 1 cotlet de porc, 1/3 cană piure, 1 cană cipsuri din kale și 1 lingură nuci
Timp total: 60 minute
Timp activ de pregătire: 30 minute


· 2 legături kale, fără tulpină, cu frunzele tăiate mare
· 3 linguri ulei extra-virgin de măsline, împărțit
· 1 ¼ linguriță sare, împărțită
· ½ linguriță plus 1/8 linguriță piper negru, împărțit
· 1 cană ceapă tăiată cubulețe
· 1 măr roșu, fără coajă și tăiat cubulețe
· 1 lingură usturoi mărunțit
· ½ cană piure de dovleac la conservă
· 1 ingură oțet din cidru
· ½ linguriță salvie uscată
· 4 bucăți de cotlet de porc a câte 120 grame
· 30 grame (1/4 cană) nuci tăiate, împărțite

Mod de preparare:
1. Încălzește în prealabil cuptorul la 180 grade. Pune hârtie de copt pe două tăvi mari. Într-un bol mare pune frunzele unei legături de kale; toarnă ½ lingură ulei deasupra și masează napul cu mâinile până ce toate bucățile sunt bine acoperite. Presară kale pe o foaie de copt și presară ¼ linguriță sare și 1/8 linguriță piper. Repetă cu cea de-a doua legătură de kale, înză ½ linguriță ulei, ¼ linguriță sare și 1/8 linguriță piper; presară pe a doua foaie de copt. Pune la cuptor timp de 10 minute, apoi rotește foile de copt și mai lasă la cuptor 15 minute sau până ce kale-ul este crocant. Scoate din cuptor și pune deoparte.
2. Asezonează între timp ambele părți ale cotletului de porc cu ½ linguriță sare și ¼ linguriță piper. Într-o tigaie mare încălzește la foc mediu1 lingură ulei. Când uleiul este fierbinte adaugă bucățile de cotlet de porc și gătește-le pe ambele părți, fără a le acoperi, până ce se rumenesc frumos și partea cea mai groasă a cotletelor de porc are 145 grade când este testată cu un termometru pentru carne, timp de aproximativ 20 minute în total.
3. Într-o oală medie încălzește între timp la foc mare restul de 1 lingură ulei de măsline. Adaugă ceapa, mărul și usturoiul; călește timp de 10 minute, amestecând des, până ce se frăgezește. Adaugă dovleacul și 1 cană apă. Folosing un mixer imersie amestecă ingredientele (ca alternativă, transferă ingredientele într-un blender; amestecă până ce se încorporează și pune-le înapoi în tigaie). Adaugă oțetul, salvia, restul de ¼ linguriță sare și 1/8 linguriță piper. Împarte piureul pe toate farfuriile; pune peste fiecare porție o bucată de cotlet de porc și cipsurile din kale lângă. Presară nuci deasupra.

Informații nutriționale (per porție): calorii 333, total grăsimi 18 g, grăsimi saturate 3 g, grăsimi trans 0 g, sodiu 1818 mg, carbohidrați 16 g, fibre 4 g, zahăr 8 g, proteine 29 g