Chili

Chili

INGREDIENTE
450 g carne tocată de pui sau curcan extra slabă
1 ceapă galbenă pentru gătit, tăiată cuburi
1 ardei gras verde, tăiat
2 căţei de usturoi, mărunţiţi
1 lingură praf de curry
2 linguri cu vârf de praf de chili
280 g fasole neagră la conservă, clătită
1 pachet de 280 g spanac tăiat congelat, dezgheţat
1 conservă de 280 g roşii tăiate cubuleţe, inclusiv lichidul
Piper negru după gust

INSTRUCŢIUNI
Încălziţi o tigaie mare. Adăugaţi pui sau curcan şi lăsaţi la prăjit, mărunţind din când în când până ce carnea îşi pierde culoarea roz. Scurgeţi grăsimea şi păstraţi carnea. Adăugaţi în aceeaşi tigaie ceapa şi căliţi timp de aproximativ 2 minute. Adăugaţi ardeiul gras verde şi mai lăsaţi la călit cam 1 minut. Adăugaţi usturoiul şi gătiţi până ce cepele şi ardeii sunt moi. Adăugaţi carnea şi condimentele şi prăjiţi preţ de 5 minute. Adăugaţi fasolea, spanacul şi roşiile. Aduceţi amestecul la punctul de fierbere. Reduceţi flacăra şi amestecaţi. Mai lăsaţi pe foc 15 minute până ce amestecul se îngroaşă şi aromele se întrepătrund.

TIMP DE PREGĂTIRE: 10 minute
TIMP DE PRĂJIRE: 30 minute
PORŢII: 2 x porţie de 2 căni

Calorii 416, Proteine 56 g , Carbohidraţi24 g, Grăsimi 18 g