Ce se întâmplă când... Vă aplecaţi în faţă la flotări la paralele?

Ce se întâmplă când... Vă aplecaţi în faţă la flotări la paralele?

Flotarea la paralele este un exerciţiu foarte popular şi eficient pentru triceps, însă cum îl poţi aplica în cazul pieptului?

2 Modalităţi de a face flotările la paralele
Poziţia corpului vostru la barele paralele afectează recrutarea musculară. Puteţi să îl faceţi deplasându-vă direct în sus şi jos sau aplecându-vă înainte – una dintre aceste variante este mai bună pentru vizarea pectoralilor voştri.

Asemănător cu flotarea la bancă cu greutăţi, flotarea pentru triceps la bare paralele este unul dintre puţinele mişcări multi-articulare pentru braţe. Pentru a menţine accentul strict asupra tricepsului, ţineţi-vă trunchiul drept astfel încât partea inferioară a corpului vostru să atârne aproape direct sub voi. Acea poziţie pune tensiune şi pune în mişcare toate cele trei capete cu o acurateţe de neegalat. Întrucât flotarea pentru triceps implică atât încheietura umărului, cât şi a cotului, este considerată o mişcare multi-articulară.

FACEŢI ACEASTĂ SCHIMBARE
Puteţi transforma flotarea  la paralele într-un exerciţiu mai bun pentru pectorali în câteva moduri. Încrucişaţi-vă picioarele la spate şi aplecaţi-vă pieptul şi capul în faţă pentru a vă devia centrul de greutate. Această tehnică implică automat în mişcare muşchii pieptului, precum şi umerii, eliminând în acelaşi timp din accentul pus asupra tricepsului. Câştigaţi de asemenea aplecându-vă în faţă o rază mai mare de mişcare şi timp sub tensiune. În loc să vă ţineţi coatele lipite de corp, cum faceţi la toate exerciţiile pentru triceps, dacă le permiţi să se mişte în exterior vă va ajuta să puneţi un mai mare accent asupra pectoralilor.

BENEFICIAŢI DE PE URMA AMBELOR

În ziua pieptului este de dorit să faceţi variaţia la bare paralele care vizează mai bine pectoralii, iar în ziua tricepsului veţi face versiunea direct în-sus-şi-n-jos. Antrenaţi adesea pieptul şi tricepsul împreună, iar această mişcare constituie un exerciţiu „de legătură” bun între cele două părţi ale corpului. Faceţi două seturi pentru piept, apoi două seturi pentru triceps, şi sunteţi deja intraţi bine în rutina voastră pentru braţe. Adăugaţi dacă este cazul o centură cu greutăţi pentru a creşte rezistenţa şi antrenaţi-vă într-o categorie cu număr redus de repetări.