BUDINCĂ CU CIOCOLATĂ ŞI CHIA

BUDINCĂ CU CIOCOLATĂ ŞI CHIA

TRIPLĂ AMENINŢARE: KEFIR, SCORŢIŞOARĂ, CACAO
Pregătire peste noapte, gata în 12 ore
Patru porţii

1 cană kefir simplu 1%
¼ cană seminţe chia
1 linguriţă extract pur de vanilie
½ linguriţă scorţişoară măcinată
1 lingură cacao neagră neîndulcită
2 linguri miere crudă
1 lingură sâmburi de cacao(nibs) tăiaţi

Într-un bol de mărime medie, amestecă la un loc kefirul, seminţele chia, vanilia, scorţişoara,cacaua şi mierea. Lasă la frigider peste noapte.
Scoate de la frigider şi pune deasupra sâmburii de cacao.

Informaţii nutriţionale (per porţie): calorii 153 , total grăsimi 7 g, grăsimi saturate 2 g, grăsimi trans 0 g, sodiu 32 mg, carbohidraţi 20 g, fibre 7 g, zahăr 12 g, proteine 7 g

SFAT DE GĂTIT
Foloseşte kefir în loc de lapte sau iaurt în smoothie-urile tale sau în reţeta preferată de terci de ovăz preparată peste noapte.

Legătura dintre imunitate şi intestine
Ştiai că aproximativ 70% din sistemul tău imunitar se află în intestine? Dacă ne-am uita în interiorul lor, am vedea sute de miliarde de bacterii - atât bune, cât şi rele - care locuiesc acolo. Când bacteriile rele le depăşesc numeric pe cele bune, sistemul tău imunitar e compromis, generând rezistenţă slăbită la răceală şi virusuri şi bacterii gripale, precum şi flatulenţă, balonare şi diaree. Vestea bună e că poţi modifica acest raport astfel încât să fie mai multe bacterii bune (aka probiotice) decât rele. Ai multe ocazii pe parcursul zilei să-ţi alimentezi intestinele cu alimente acceleratoare de imunitate, precum fructele, legumele, fasole boabe, iaurt, mirodenii şi ierburi proaspete. Aceste alimente, fie hrănesc bacteriile bune, fie le cresc direct numărul. Aşa că data viitoare când te îndrepţi spre bucătărie, asigură-te că te hrăneşti pe tine şi pe gângăniile mititele care locuiesc în interiorul tău şi te menţin sănătoasă.

BENEFICIU PENTRU CORP
Alimentele fermentate precum kefirul sunt bogate în probiotice. Scorţişoara e bogată în antioxidanţi şi cunoscută pentru proprietăţile sale antiinflamatorii, antivirale şi antibacteriene. Aceste proprietăţi acţionează reducând eliberarea de acid arahidonic din membranele care înconjoară celulele şi poate fi de ajutor reducând inflamaţia.