BRIOŞE CU BANANE ŞI COACĂZE

BRIOŞE  CU BANANE  ŞI COACĂZE

TIMP DE PREGĂTIRE 25 MINUTE
PENTRU 12 PORŢII
1 cană făină de ovăz
3 linguri pudră proteică de vanilie din ovăz
1 cană suc de mere neîndulcit
½ cană iaurt grecesc integral fără grăsimi
¼ cană coacăze proaspete
3 albuşuri de ou
1 banană coaptă, făcută piure
2 linguriţe praf de copt
1 lingurţă bicarbonat de sodiu
¼ linguriţă extract pur de vanilie
1 linguriţă stevie (opţional)

1. Într-un bol mare combinaţi bine toate ingredientele uscate.
2. Într-un alt bol, combinaţi toate ingredientele ude cu excepţia coacăzelor. În momentul în care toate ingredientele cunt complet încoporate, adăugaţi amestecul la ingredientele uscate şi amestecaţi până nu mai există umflături.
3. Daţi uşor cu spray o tavă pentru copt şi umpleţi fiecare formă de brioşe astfel încât să fie ½ - ¼ plină.
4. Presăraţi coacăze peste aluat. Folosiţi o furculiţă pentru a împinge uşor coacăzele în centrul fiecărei brioşe. Nu amestecaţi coacăzele cu aluatul în pasul 2, întrucât acestea ar putea exploda şi să vă coloreze aluatul albastru sau ar putea să se scufunde.
5. Puneţi la copt la 163°C până ce nu se mai lipeşte nimic de scobitoare în momentul în care înţepaţi brioşa (aproximativ
12 - 18 minute).

NUTRIENŢI PER PORŢIE
(1 BRIOŞĂ):
Calorii: 90
Total Grăsimi: 1.3 g
Grăsimi Saturate: 0 g
Grăsimi Trans: 1.3 g
Colesterol: 4 mg
Sodiu: 155 mg
Total Carbohidraţi: 13.5 g
Fibre Dietetice: 2 g
Zaharuri: 5 g
Proteine: 8 g
Fier: 1 mg