BIBAN DE MARE GLASAT CU MISO ŞI BABY BOK CHOY

BIBAN DE MARE GLASAT CU MISO ŞI BABY BOK CHOY

BENEFICIU PENTRU CORP - Miso se obţine prin fermentarea boabelor de soia cu orz, orez brun şi a altor seminţe cu o ciupercă, Aspergillus oryzae.Durata procesului de fermentaţie creşte concentraţia de antioxidanţi şi determină aroma, tăria şi numărul de probiotice.

TRIPLĂ AMENINŢARE: MISO, CEAPĂ, OŢET


Gata într-o oră şi 20 minute


Patru porţii


1 lingură miso dulce galben sau alb
1 lingură oţet din orez asezonat
½ linguriţă ulei de susan prăjit
1 linguriţă sos de soia puţin sărat
4 bucăţi( a circa 170 g) biban de mare sau alt peşte alb cu carnea tare
6 baby bok choy, tăiate în jumătate pe lungime
115 g tăiţei soba
1 ceapă verde, tăiată fin

Amestecă la un loc miso-ul, uleiul de susan şi sosul de soia. Toarnă într-o pungă cu fermoar. Pune peştele în pungă cu marinadă şi freacă până acoperi ambele părţi ale peştelui cu acest amestec. Lasă-l să stea cel puţin o oră (poate fi pregătit cu o zi înainte)
Aşează grătarul în cuptor astfel încât să fie la circa 10 cm depărtare de sursa de foc. Preîncălzeşte cuptorul pentru coacere. Pune un grătar de metal peste o folie pentru copt peste care ai pus folie de aluminiu. Pune peştele pe grătar şi introdu-l în cuptor. Lasă-l patru minute (sosul ar trebui să devină auriu) şi apoi întoarce-l şi mai lasă-l la copt patru minute. Scoate-l din cuptor şi lasă-l să se odihnească.
Adu la punctul de fierbere o oală cu apă. Pune în oală un dispozitiv de fierbere la aburi şi firbe baby bok choy patru minute. Apoi scoate-l deoparte, îndepărtează şi aparatul de fiert la aburi, adaugă tăiţeii soba şi fierbe-i patru minute. Scurge-i şi aruncă deasupra ceapă verde mărunţită
Aşează o bucată de peşte pe fiecare farfurie, alături de trei jumătăţi de baby bok choy şi ¼ din tăiţeii soba.

Informaţii nutriţionale (per porţie): calorii 268, total grăsimi 4 g, grăsimi saturate 0 g, grăsimi trans 0 g, sare 800 mg, carbohidraţi 24 g, fibre 1g, zahăr 2 g, proteine 34 g