ARDEI UMPLUȚI

ARDEI UMPLUȚI

PORȚII: 4


Ingrediente:
4 ardei grași de mărime medie (de orice culoare)
450 g carne tocată de vită (macră 93%)
2 căni sos de roșii fără adaos de sare
2 linguri pastă de roșii
1 conservă morcovi și mazăre, scurse
1 ceapă medie, mărunțită
1 lingură oțet din vin roșu
1 lingură sos Worcestershire
1 ½ linguriță piper negru
½ linguriță sare
¼ linguriță pudră de usturoi

Instrucțiuni:
1. Încinge cuptorul la 160 de grade.
2. Taie o feliuță subțire de lângă codița ardeilor, pentru a îndepărta partea de sus. Înlătură semințele și membranele; clătește ardeii. Într-un ceaun olandez (Dutch oven) de 4 litri sau o oală, adaugă destulă apă pentru a acoperi ardeii. Adu în fierbere; adaugă ardeii. Fierbe circa 2 minute, apoi scurge. Lasă deoparte la răcit.
3. Încinge o tigaie înaltă pe foc mediu. Pune carnea în tigaie, desfăcând-o cu o spatulă pe măsură ce se gătește. Asezonează cu sare și piper și gătește-o până devine maronie, apoi adaugă ceapa și legumele. Redu focul la mediu și adaugă oțetul din vin roșu și sosul Worcestershire; mai gătește 5 minute.
4. Adaugă sosul și pasta de roșii, și amestecă pentru a le combina.
5. Umple cu grijă ardeii cu amestecul de carne. Așază-i în picioare într-un vas termorezistent de 20 cm, din sticlă, neuns. Toarnă eventualul sos rămas peste ardei.
6. Acoperă bine cu folie de aluminiu și coace 10 minute. Ia folia și mai dă la cuptor 10-15 minute, sau până ce ardeii sunt moi. Lasă-i să se răcească puțin înainte de servire.

Informații nutriționale (per porție): calorii 257, grăsimi totale 6 g, grăsimi saturate 3 g, grăsimi trans 0 g, proteine 29 g, sodiu 622 mg, carbohidrați 23 g, fibre 6 g, zahăr 10 g