APPLE CRISP (Prăjitură cu mere şi fulgi de ovăz)

APPLE  CRISP (Prăjitură cu mere şi fulgi de ovăz)

Pentru 3 porţii
Această versiune mai uşoară loveşte punctul sensibil pentru dulciuri, însă îşi preia fibrele din ovăz integral în loc de făină, plus că are cu mult mai puţine grăsimi şi zahăr decât versiunea clasică.
1 măr de mărime medie, feliat subţire, iar feliile tăiate în jumătate
½ linguriţă scorţişoară, divizată în două
¼ linguriţă zeamă de lămâie
Spray pentru gătit
1/3 cană ovăz tradiţional
2 linguri nuci tăiate
1 lingură miere, împărţită în două
2 linguri unt
¼ linguriţă sare
Încălziţi în prealabil cuptorul la 190 grade. Combinaţi într-un bol de dimensiune medie feliile de măr, zeama de lămâie şi ¼ linguriţă scorţişoară; amestecaţi. Pulverizaţi spray pentru gătit în trei boluri mici pentru cuptor. Împărţiţi amestecul de măr. Într-un mixer amestecaţi ovăzul, nucile, mierea, untul, sarea şi ¼ linguriţă de scorţişoară rămasă. Mixaţi până ce amestecul este dens. Divizaţi amestecul de ovăz în bol peste măr. Lăsaţi la cuptor timp de 25 minute. Lăsaţi la răcit cinci minute înainte de a servi.
Informaţii nutriţionale (per porţie): 188 calorii, 11 g total grăsimi, 21 g total carbohidraţi, 3 g fibre dietetice, 2 g proteină