AMPLIFICAŢI ARDEREA!

AMPLIFICAŢI  ARDEREA!

SCHIORUL OLIMPIC DE CLASĂ MONDIALĂ JULIA MANCUSO ÎMPĂRTĂŞEŞTE SECRETELE EI PENTRU UN TORS PUTERNIC

JULIA MANCUSO, cea mai decorată schioare alpină olimpică din America, cunoaşte importanţa unui tors puternic, fie că alunecă de schi sau că face surf în timpul liber în Maui. Mantra ei? Calitatea primează în faţa cantităţii, fără nicio îndoială.
    „Eşti de fapt exact atât de puternică pe cât este torsul tău”, susţine ea. Şi mai spune că indiferent de mişcările voastre preferate, cheia pentru a vă întări cu succes acea parte a corpului este nu de a efectua doar mişcările şi de a face la nesfârşit abdomene. Ceea ce aveţi nevoie este să vă concentraţi în totalitate asupra zonei respective. „Iar atunci când simţiţi arderea, mai faceţi încă 10!”, spune Mancuso.
    „Eu cred foarte mult în antrenarea torsului între cinci şi 10 minute în fiecare zi”, spune ea, explicând că atunci când face surf sau face paddleboarding în picioare, are nevoie de o secţiune mediană puternică, iar prin efectuarea acestor exerciţii în fiecare dimineaţă, ea îşi antrenează mintea pentru a-i antrena corpul. „Devine apoi o a doua natură de a avea mereu grijă de torsul vostru, de a vă gândi în mod continuu la a vă trage burta spre coloană în timpul zilei.”
    Acesta este motivul pentru care schioarea veterană  crede în antrenamentul torsului în fiecare zi. De fapt, torsul ei este atât de important încât face un antrenament fără a viza acea parte a corpului dacă nu se simte conectată de pârtia de schi. Prin antrenarea torsului, aceasta se reconectează şi are apoi o performanţă mai bună pe pârtie. Vreţi să vă sculptaţi mijlocul şi mai mult? Mancuso recomandă sprinturile tradiţionale pe deal.

CELE 3 MIŞCĂRI PREFERATE ALE JULIEI PENTRU TORS:

Cel mai bun sfat al ei: „Concentraţi-vă la fiecare exerciţiu asupra
torsului!”

1. BICICLETĂ Întindeţi-vă pe spate cu vârfurile degetelor în spatele urechilor, picioarele în aer şi genunchii îndoiţi la 90 grade. Încordaţi-vă muşchii abdominali în timp ce ridicaţi omoplaţii de la sol, şi în timp ce vă întindeţi piciorul drept, rotiţi-vă partea superioară a corpului spre stânga, aducând cotul drept spre genunchiul stâng. Schimbaţi părţile îndreptând piciorul stâng şi aducând cotul stâng spre genunchiul drept. Gândiţi-vă la o mişcare de pedalare: cu cât picioarele voastre sunt mai apropiate de sol, cu atât este mai dificil.
Sfatul de top al Juliei:  Faceţi o pauză şi concentraţi-vă asupra contracţiei atunci când vă aduceţi cotul spre genunchi. Faceţi trei seturi, între 8  şi 12 repetări.
2. PLANK SPRE PLANK LATERAL Aşezaţi-vă într-o poziţie de plank, cu braţele întinse. (Dacă este prea dificil, aşezaţi-vă jos pe coate.) Întoarceţi-vă pe partea stângă cu picioarele întinse şi puse unul peste celălalt. Faceţi o pauză şi încordaţi torsul. Ţineţi timp de 30 secunde, crescând treptat până la un minut, şi întoarceţi-vă la poziţia de start. Rostogoliţi-vă pe cealaltă parte şi repetaţi.
3. PICIORUL MAI JOS Întindeţi-vă pe spate cu picioarele întinse în aer, perpendicular pe sol. (Dacă aveţi nevoie de sprijin, aşezaţi-vă mâinile sub şolduri.) Încordaţi-vă muşchii abdominali şi coborâţi-vă lent picioarele până ce aproape atingeţi solul, apoi întoarceţi-vă la poziţia de start. Dacă este prea dificil de realizat, îndoiţi-vă genunchii şi coborâţi călcâiele până ce aproape ating solul. Faceţi trei seturi, între opt şi 12 repetări.
Sfatul de top al Juliei:  Ţineţi-vă spatele într-o poziţie neutră şi concentraţi-vă, concentraţi-vă, concentraţi-vă!