5 Alimente pentru un somn mai bun

5 Alimente pentru un somn mai bun

LACTATE Anumite studii arată că a avea deficit de calciu ar putea genera dificultăți în a adormi. Caută produse precum iaurt, lapte și brânză pentru o doză de calciu ce crește nivelul melatoninei.
HUMUS Năutul, principalul ingredient din humus nu este doar bogat în triptofan, un aminoacid ce influențează calitatea somnului, dar conține și folat, care poate ajuta la regularizarea rutinei somnului.
PEȘTE Codul, somonul, halibutul, tonul, păstrăvul și lutjanusul sunt toate surse bune de vitamina B6, un nutrient necesar organismului tău pentru a crea melatonina, un hormon care ajută la controlarea ciclurilor de somn și trezire.
CEAI DE PLANTE Ceaiurile din plante nu conțin cafeină și au o serie de proprietăți pentru inducerea somnului. Fierbe niște ceai de mușețel, o plantă folosită pentru a trata insomniile de mii de ani, sau ceai de mentă, care s-a dovedit a diminua stresul și promova somnul.
BANANE Știi că acestea constituie o sursă bună de potasiu, însă sunt de asemenea bogate în magneziu. Ambele minerale pot relaxa mușchii stresați în exces și te pot ajuta să adormi.