10 sugestii daca vrei sa slabesti

10 sugestii daca vrei sa slabesti

Un studiu publicat în jurnalul medical The Lancet (Trends in adult body-mass index in 200 countries from 1975 to 2014: a pooled analysis of 1698 population-based measurement studies with 19·2 million participants, NCD Risk Factor Collaboration, 2016) a analizat datele oficiale în perioada 1975-2014 din 200 de țări, inclusiv România, și a ajuns la concluzia că obezitatea a devenit o problemă mult mai gravă a societății moderne, decât subponderalitatea. În 1975 au existat 105 milioane de cazuri diagnosticate, iar în 2014 acest număr sumbru a urcat la 641 de milioane.

Ne-am schimbat dintr-o lume în care prevalența subponderală a fost dublă decât cea a obezității, la una în care mai multe persoane sunt obeze decât subponderale.

Cercetătorii au calculat pe baza acestor rezultate și tendințe, că în 2025 aproximativ o cincime dintre femei (21%) și bărbați (18%) din întreaga lume vor fi obezi.

Cu toate că țara noastră nu s-a aflat în topul listei, după cum bine știm, ultimii ani au produs o agravare serioasă a problemei. Mâncarea ieftină, și incredibil de nesănătoasă, s-a răspândit peste tot, și cu toate că există schimbări pozitive, și eforturi depuse în această direcție, stilul de viață și lipsa activității fizice a devenit în general mai prevalent. Toate campaniile de conștientizare și educație nu sunt suficiente pentru a contracara efectele reclamelor comerciale, care sunt evident incomparabil mai bine finanțate - și într-un final noi suntem în primul rând responsabili pentru propria sănătate.

Tu cum ți la distanță kilogramele în plus? Iată câteva sugestii și de la noi:

Chiar dacă par a fi destul de banale, niciodată nu strică să repetăm, să conștientizăm și să împărtășim informația cu cât mai multe persoane.

 

scris de Nagy Izabella - Scriitor si expert