De Admin in 28 aprilie, 2015

Untitled-10

Satisfaceţi-vă pofta de dulce – şi musculatura – cu acest sos uşor pentru mere.

 

»E grec pentru mine

 
Bogate în proteine, probiotice benefice pentru intestine şi calciu pentru întărirea osoasă, iaurtul grecesc este o opţiune aproape perfectă ca gustare. Şi puteţi ţine la distanţă tentaţia automatelor. Un studiu publicat în revista Appetite a descoperit că folosirea iaurtului grecesc pe post de gustare elimină senzaţia de foame şi vă menţine saţietatea.

 
»Schimbarea aduce succesul

 
• Adăugaţi un strop de dulceaţă folosind miere în loc de sirop de arţar.
• Folosiţi scorţişoară în locul ienibaharului.
• Încercaţi o brânză de vacă semidegresată în loc de iaurt.
• Consumaţi sosul cu felii de pară în loc de măr.

 
»Treceţi pe nuci

 
Este puţin mai costisitor, însă untul de migdale este o îmbunătăţire nutriţională faţă de untul de arahide. Aceasta deoarece cel dintâi oferă mai multe grăsimi mononesaturate benefice pentru sănătatea cardiacă, precum şi un trio pentru întărirea osoasă alcătuit din calciu, magneziu şi fosfor.

 
»Lumina ochilor mei

 
Folosiţi mere de sezon şi veţi culege roade nutriţionale cu puţine calorii ce cuprind cantităţi sănătoase de fibre dietetice şi antioxidantul ce luptă împotriva bolilor, quercetina.

 

Sosurile sunt cel mai adesea gustoase şi se servesc cu chips-uri care duc la deraiarea dietei, şi ceva interzis categoric într-un plan de nutriţie orientat spre fitness. Această versiune dulce şi untoasă este îmbunătăţită cu mere şi oferă o schimbare nutritivă şi pe placul palatului bucal. Şi având în vedere că este compus din ingrediente excelente pentru voi cum este iaurtul grecesc şi untul de migdale, nu veţi cădea în niciuna din capcanele sosurilor sărate, bombe calorice ce se găsesc în supermarketuri. Acest sos este atât de delicios, încât veţi număra minutele rămase până la gustare.

 
SOS DE IAURT CU MIGDALE ŞI MERE

 
Pentru 4 Porţii

 
1 cană iaurt grecesc integral 0 %
¼ cană unt de migdale nesărat
1 lingură sirop de arţar pur
1 linguriţă zeamă de lămâie
½ linguriţă ienibahar măcinat
½ linguriţă pudră de ghimbir
un vârf de sare
3 mere, feliate pană

 
1. Amestecaţi într-un bol iaurtul, untul de migdale, siropul de arţar, zeama de lămâie, condimentele, pudra de ghimbir şi sarea. Începeţi să bateţi cu mixerul la cea mai mică viteză şi acceleraţi până ce amestecul este omogen.
2. Puneţi sosul de iaurt într-un bol pentru servire şi puneţi lângă el mărul feliat pană. Sosul se serveşte cel mai bine rece.
Informaţii nutriţionale (per porţie): 196 calorii, 8 g total grăsimi, 0.5 g grăsimi saturate, 0 g grăsimi trans, 62 mg sodiu, 24 g total carbohidraţi, 6 g fibre, 18 g zahăr, 10 g proteine

Pinterest

Ar putea sa iti placa si

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.