De Admin in 25 mai, 2015

pag.12-21

PENTRU 4 PORŢII

 
Porţia de servire: 1 jumătate de piept de pui cu ½ cană garnitură
Timp total: Timp de marinare + 35 până la 45 minute
Timp efectiv de pregătire: 25 minute

 
Ingrediente:

 
4 jumătăţi de piept de pui dezosate fără piele (140-până-la-224 grame)

 

1 cană sos teriyaki

 

Zeama de la 1 lime, împărţită

 

1 lingură ulei de măsline

 

1 cană ceapă roşie feliată subţire (1 mică)

 
1 cană ananas proaspăt tăiat cubuleţe (sau o conservă de 500 gr de ananas tăiat bucăţi, scurs şi tăiat în bucăţi mai mici)

 

½ cană ardei roşu prăjit tăiat cubuleţe

 

1/8 linguriţă sare de masă

 
1/8 linguriţă piper negru

 

 

Instrucţiuni de pregătire:
Puneţi puiul într-un bol puţin adânc. Combinaţi sosul teriyaki şi zeama de la 1 jumătate de lime; turnaţi peste pui. Lăsaţi la frigider timp de 30 minute sau până la patru ore pentru a se marina. Luaţi puiul din marinată şi apoi aruncaţi marinata. Faceţi puiul soté, coaceţi-l sau faceţi-l la grătar. Încălziţi între timp într-o tigaie de mărime medie uleiul de măsline, la foc mare. Căliţi ceapa timp de două minute. Adăugaţi ananasul, ardeiul roşu, sarea şi piperul. Stoarceţi zeama de la cealaltă jumătate de lime peste amestecul din tigaie; lăsaţi pe foc între unul şi două minute. Pentru a servi, puneţi peste fiecare piept de pui ½ din cana cu amestecul de ananas.

 

 
Nutriţie per porţie: 277 calorii, 8 g total grăsimi (2 g grăsimi saturate, 0 g grăsimi trans), 157 mg sodiu, 42 g carbohidraţi, 1 g fibre, 7 g zaharuri, 39 g proteine.

 

 

TREI MODALITĂŢI DE A GĂTI PUIUL
1) Faceţi-l Soté: Puneţi o tigaie antiadezivă pe foc mare până ce aceasta se încălzeşte. Luaţi tigaia de pe foc şi pulverizaţi în aceasta spray pentru gătit. Puneţi înapoi tigaia pe foc şi adăugaţi puiul. Prăjiţi puiul între şase şi opt minute pe fiecare parte până ce este pătruns.
2) La Cuptor: Încălziţi în prealabil cuptorul la 200 grade Celsius. Pulverizaţi spray pentru gătit antiadeziv pe un vas ce poate fi introdus la cuptor. Adăugaţi puiul, fără a-l acoperi, între 18 şi 20 minute sau până ce acesta se pătrunde.
3) Prăjiţi-l: Încălziţi în prealabil grătarul la foc mare şi ungeţi-l cu ulei. Acoperiţi grill-ul. Prăjiţi puiul între 10 şi 12 minute sau până ce acesta este pătruns, întorcându-l o singură dată. Pentru a vă da seama dacă puiul este gata, folosiţi un termometru pentru a confirma că acesta a ajuns la temperatura de 74 grade

 

 

SFAT: Cu acest fel de mâncare gustaţi din trei grupe alimentare. Pentru a perfecţiona masa şi a o putea lua cu voi, tăiaţi puiul felii şi puneţi-l într-o lipie din cereale integrale, şi puneţi apoi deasupra amestecul de ananas.

Pinterest

Ar putea sa iti placa si

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.