De Admin in 25 ianuarie, 2017

3-4

17 la sută mai bine

Consumă alimente organice ori de câte ori poți. În vreme ce un studiu efectuat în 2012 a descoperit că nu există nicio diferență nutrițională între alimentele organice și cele produse în mod convențional, cercetările mai recente publicate în British Journal of Nutrition dau peste cap descoperirile anterioare. Realizată de către oameni de știință britanici, cercetarea a descoperit că alimentele crescute prin metode organice au avut cu 17 la sută mai mulți antioxidanți decât rudele lor care fuseseră crescute cu ajutorul pesticidelor, fungicidelor și îmbunătățirile chimice ale solului.
Care este concluzia? Antioxidanții ar putea ajuta la protejarea corpului și a minții de atacurile mediului, îndeosebi când se răcește vremea.

NR. 1 CÂND EȘTI ÎN CRIZĂ DE TIMP

Dacă nu ai timp pentru un antrenament complet, încearcă această combinație de exerciții numită squat-burpee. Mișcarea va lovi fiecare grupă musculară majoră, îți va pune sângele în mișcare și îți va accelera ritmul inimii. Fă această combinație și nu te vei simți vinovată că ratezi o sesiune de antrenament la sala de forță. (Pentru încă o opțiune rapidă, întoarce pa Pagina 20.)

Iată cum trebuie să faci:
Stai cu picioarele depărtate la lățimea șoldului. Ridică brațele la nivelul pieptului, cu palmele orientate în jos. În continuare îndoaie genunchii și coboară în genuflexiune până ce coapsele îți sunt paralele cu solul. Inversează acțiunea până ce ești în poziție verticală, iar brațele îți sunt întinse pe lângă corp. Coboară apoi din nou în genuflexiune, însă de această dată adu palmele drepte pe sol la 30 până la 60 cm în fața picioarelor. Aruncă picioarele în spate până ce ajungi în poziție de plank (flotare). Efectuează o flotare, apoi revino rapid la poziția de genuflexiune cu palmele pe sol și sari în aer, întinzând brațele deasupra capului. Aterizează ușor pe vârfurile picioarelor, așează-te în poziția de start și repetă. Fă șase squat-burpees, fă pauză în 45 și 60 secunde și repetă încă de patru ori.

ȘAPTE PÂNĂ LA NOUĂ ESTE CATEGORIA MAGICĂ

National Sleep Foundation raportează că 95 la sută din populație folosește un fel sau altul de echipament electronic – televizor, tabletă, telefon mobil, computer, joc video etc. – în ultima oră înainte de a se pune la culcare. Se pare că undele de lumină albastre emise de către majoritatea dispozitivelor electronice îți întrerup ritmurile circadiene, împiedicând eliberarea de către creier melatoninei, hormonului somnului.
Neurochirurgul Brett Osborn, M.D., CSCS, este diplomat al American Board of Neurological Surgery și al American Academy of Anti-Aging Medicine. El spune următorul lucru cu privire la somn: „Nevoia critică de somn în contextul sănătății a fost până de curând subapreciată. Sunt mult mai puține zilele cărora le poți supraviețui fără somn decât fără mâncare sau apă.” Harvard Women’s Health Watch raportează că lipsa cronică a somnului slăbește sistemul imunitar, poate duce la o presiune sanguină ridicată și duce la creșteri în greutate.
Pentru a te simți pe deplin revigorată, odihnită, alertă și destresată, NSF sugerează adulților să doarmă între șapte și nouă ore pe noapte, în funcție de circumstanțele individuale. Dacă te antrenezi sau dacă ești extrem de stresată, spre exemplu, ar trebui să iei în considerare numărul mai mare pentru a te recupera pe deplin și pentru a-ți menține nivelurile de stres din timpul zilei sub control. Evită pe cât posibil să folosești dispozitive electronice cu o oră înainte de a te culca.

CARBOHIDRAȚI ÎNAINTE DE 6 P.M.

Eviți carbohidrații? Dacă ești precum multe femei, înseamnă că ai tendința de a vedea carbohidrații ca pe un dușman, când de fapt aceștia îți susțin stilul de viață activ. Consumă carbohidrați buni însă la momentul potrivit. Încearcă să consumi carbohidrați din cereale integrale la micul dejun, la gustare și la prânz (împreună cu proteine!) și apoi să lași deoparte carbohidrații cu amidon și să consumi carbohidrați fără amidon la masa de cină.
Carbohidrații cu amidon includ porumbul, păstăile, cartofii și cartofii dulci, precum și paste, orez alb și produse la cuptor ambalate, inclusiv pâine. Pe de altă parte, printre carbohidrații fără amidon se numără toate tipurile de salată, broccoli și broccolini, castravete, întreaga familie a ciupercilor, spanac, ardei, roșii și ceapă.

IA 15

Te simți presionată și agitată, aproape orice devine o bătaie de cap, te simți sentimentală fără niciun motiv anume, simți că îți ieși din piele – acestea și alte simptome ale stresului par a fi parte din experiența vacanței chiar mai mult decât în alte perioade ale anului.
Cea mai simplă unealtă care se află la dispoziția ta – care se numește respirație ritmică adâncă – poate combate semnificativ impactul stresului sezonier. Scriind în Yoga Therapy: Theory and Practice (Routledge, 2015), Patricia L. Gerbarg și Richard P. Brown observă că respirația adâncă ritmică (aproximativ între șase și opt respirații pe minut) generează „mesaje liniștitoare, calmante de siguranță care dizolvă anxietatea și grijile, reduc comportamentul defensiv și generează emoții de iubire, conectare, pentru a influența comportamentul.” În plus, potrivit buletinului informativ Harvard Health, respirațiile ritmice pot de asemenea „diminua bătăile cardiace și pot reduce sau stabiliza presiunea sanguină.”
Pași mici, pentru o răsplată mare: Fă următoarele lucruri, începând cu un efort de cinci minute, adăugând cinci minute la această practică la fiecare câteva zile, până ce poți efectua exercițiul de respirație timp de 15 minute. O sesiune pe zi va ajuta în scurt timp la atenuarea simptomelor tale – deși cercetările sugerează un impact mai mare dacă poți efectua exercițiul de două ori pe zi.
1) Așează-te confortabil pe un scaun, picioarele drepte pe sol, mâinile pe burtă, cu ochii închiși.
2) Trage aer adânc în piept prin nări timp de șase secunde, asigurându-te că ți se ridică burta.
3) Expiră lent timp de șase secunde (prin gura deschisă sau prin nări, oricum simți că îți vine mai natural).
4) Fii conștientă de senzațiile din corpul tău (ritmul cardiac, musculatura din ce în ce mai relaxată, etc.)

30 pentru reducerea grăsimii corporale

Oxygen a indicat deja că un mic dejun ideal pentru o femeie activă ar trebui să conțină cel puțin 30 grame de proteină. Cu toate acestea, conform cercetărilor destul de recente, fiecare dintre cele trei mese principale ale tale pe zi – nu sări peste niciuna – ar trebui să conțină cel puțin 30 grame de proteină, dacă vrei să îți păstrezi musculatura și să scazi în același timp în greutate când ții o dietă. Bineînțeles că în mod clar vei da jos în greutate dacă nu mănânci atât de multă proteină, însă vei da jos atât țesut muscular cât și grăsime. De asemenea, proteina îți ajută metabolismul să activeze. Iată câteva surse obișnuite de 30 grame de proteină care te-ar putea ajuta să rămâi pe ritm:
110 grame de carne tocată de vită slabă
170 grame tempeh
110 grame piept de pui fără piele
1 conservă ton în apă
5 ouă mari
1 cană brânză de vaci
¾ cană tofu

Pinterest

Ar putea sa iti placa si

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.