De Admin in 31 iulie, 2015

Untitled-1

Antrenamentul este un factor de stres, și toate formele de stres generează o creștere a producției de radicali liberi. Aceștia sunt particule încărcate atomic ce se mișcă încontinuu în sistemul vostru, ce cauzează mici stricăciuni. Aportul de antioxidanți, fie că e din surse alimentare sau suplimente, ajută la neutralizarea acestor micro-teroriști.
Un studiu recent (Nutrition Journal, Ianuarie 2014) a arătat că o modalitate excelentă de a reduce acest stres oxidativ este consumul de nuci. Nucile conțin nutrienți ce ajută la reducerea stresului cauzat de antrenamentele intense. Aceasta înseamnă că vei trece de faza de recuperare mai repede, ceea ce duce la o reparare mai rapidă a musculaturii, permițându-ți să te antrenezi mai intens și într-un timp mai scurt.
O modalitate grozavă de a profita de acest lucru este consumând 30 până la 60 grame de nuci înainte de culcare. Acestea constituie o sursă de grăsimi și proteine benefice cu digestie lentă, pe lângă avantajele acestora în calitate de antioxidant.

Pinterest

Ar putea sa iti placa si

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.